• ΑΓΟΡΕΣ

    Ουίλσον (Morgan Stanley): Στις 3.900 μονάδες θα κλείσει το έτος ο S&P

    • NewsRoom
    Μάικ Γουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley

    Μάικ Γουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley


    Πλήθος κινδύνων αντιμετωπίζουν οι επενδυτές των αμερικανικών μετοχών, από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για κέρδη μέχρι τα υψηλά επιτόκια, σημειώνει ο αναλυτής της Morgan Stanley, Μάικ Ουίλσον, εκτιμώντας ότι οι πιθανότητες για ένα ράλι στο τέλος του έτους μειώνονται.

    Ο  Ουίλσον ανέφερε σε σημείωμά του ότι «δεν θα εκπλαγεί» αν υπάρξει πτώση του S&P 500 με τις προσδοκίες για τα κέρδη να είναι πιθανότατα πολύ υψηλές ακόμα και για το τέταρτο τρίμηνο του έτους αλλά και το 2024 και δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Ο αναλυτής αναφέρει ότι οι επιπτώσεις από τα υψηλά επιτόκια είναι πιθανό να αρχίσει να αρχίσουν να γίνονται αισθητά στις εταιρείες.

    Η ομάδα του υποστηρίζει ότι οι εταιρείες του S&P θα καταγράψουν μείωση κατά 1,1% στα κέρδη τους για το τρίτο τρίμηνο.

    Μία απαισιόδοξη άποψη σε σχέση με την στάση άλλων αναλυτών. Πάντως ο Ουίλσον έχει δικαιωθεί μέχρι στιγμής για τις προειδοποιήσεις του προς τους επενδυτές, καθώς ο S&P περνάει τη τρίτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση λόγω των ανησυχιών για μία μακρά περίοδο υψηλών επιτοκίων.

    Νέες πιέσεις στις μετοχές

    Για το κλείσιμο του έτους, ο Ουίλσον τοποθετεί τον S&P στις 3.900 μονάδες, σχεδόν 8% κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα, στις 4,224 μονάδες από το κλείσιμο της Παρασκευής. «Ο συνδυασμός της ανακοίνωσης των κερδών, των τιμών των μετοχών και των υψηλών επιτοκίων σημαίνει ότι ο S&P 500 «θα δυσκολευτεί πολύ» να επιστρέψει πάνω από τις 4.300 με 4.400 μονάδες – οι οποίες προηγουμένως θεωρούνταν επίπεδα τακτικής στήριξης, δήλωσε ο Ουίλσον.

    Αυτή την άποψη υποστηρίζουν κι άλλοι αναλυτές, όπως ο Mislav Matejka της JP Morgan ο οποίος προβλέπει ισχυρές πιέσεις στις παγκόσμιες μετοχές από την ενίσχυση του δολαρίου.

    Στην RBC Capital Markets LLC, η αναλύτρια Lori Calvasina έκανε λόγο για θολές προοπτικές σημειώνοντας ότι το ράλι του S&P 500 έχει ήδη σταματήσει.

    Για τις μετοχές εταιρειών ανάπτυξης με μεγάλη κεφαλαιοποίηση, προβλέπει πρόσκαιρη πτώση στην αξία τους καθώς τις χαρακτήρισε ακριβές. Όσο για τις επιχειρήσεις μικρής κεφαλαιοποίησης, η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων και η οικονομική κατήφεια θα τις πλήξουν εξίσου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ebury: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, σταθερό το δολάριο 

    Unicredit: Κέρδη άνω του 1% μετά την πρόταση για την Alpha Bank

    Εβδομάδα αποτελεσμάτων και επιτοκίων για τις αγορές – Σε στάση αναμονής οι επενδυτές



    ΣΧΟΛΙΑ