• ΑΓΟΡΕΣ

    OPEC+: Πρόταση για διατήρηση του ρυθμού αύξησης της παραγωγής πετρελαίου στα αποφασισμένα επίπεδα

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Να διατηρηθεί αμετάβλητος ο ρυθμός μηνιαίας αύξησης της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου, ο οποίος έχει αποφασιστεί από τις χώρες του OPEC+ τους προηγούμενους μήνες, εισηγείται η επιτροπή παρακολούθησης του οργανισμού.

    Η εισήγηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την έκκληση του Τζο Μπάιντεν για μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση, από αυτή των 400.000 βαρελίών την ημέρα, όπως έχει αποφασιστεί.

    Σύμφωνα με την Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές εντός της σημερινής συνεδρίασης των χωρών του OPEC+, η επιτροπή παρακολούθησης που επιβλέπει τις περικοπές στην παραγωγή, πρότεινε η αύξηση να διατηρηθεί στα 400.000 βαρέλια την ημέρα και τον Δεκέμβριο.  Η πρόταση της επιτροπής θα εξεταστεί κατ΄τη συνεδρίαση των υπουργών.

    Σε περίπτωση που πράγματι ο OPEC+ απορρίψει την έκκληση του Τζο Μπάιντεν για αύξηση της παραγωγής,  οι ΗΠΑ  θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα στρατηγικά της αποθέματα σε μια προσπάθεια μείωσης των τιμών.

    Αυτή την ώρα  το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του WTI  κινείται στα 81,15 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο +0,36% ενώ το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του Brent κινείται στα 82,58 δολάρια το βαρέλι στο +0,72%



    ΣΧΟΛΙΑ