• ΑΓΟΡΕΣ

    Ο Warren Buffett live στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Berkshire Hathaway

    • NewsRoom

    Το να παρακολουθεί κανείς τον Warren Buffett να μιλάει είναι σαν να παρακολουθεί την ίδια την Ιστορία να γράφεται ζωντανά μπροστά στα μάτια του.

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού Berkshire Hathaway μοιράζεται με επενδυτές και μη, live, τις απόψεις του για την εταιρεία, τις αγορές, την οικονομία, την εταιρική διακυβέρνηση και πολλά άλλα, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την ανθρωπότητα και την παγκόσμια οικονομία. Κι όλα αυτά σε έναν άδειο χώρο, λόγω της πανδημίας, εκεί όπου άλλοτε συγκεντρώνονταν για την ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας έως και 18.000 άτομα!

    Ήδη στο live streaming έχουν συνδεθεί πάνω από 17.000 άτομα και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κάθετα μόλις εμφανιστεί ο μεγάλος γκουρού. Συγκεκριμένα, αναμένεται να τον ακούσουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο άτομα.

    Η βασική εικόνα της Γενικής Συνέλευσης θα είναι παρόμοια με εκείνη που ήταν πάντα, με τον Buffett να απαντά σε ερωτήσεις, αν και θα είναι μικρότερη σε διάρκεια, και συμπρωταγωνιστής του δεν θα είναι ο Munger, αλλά ο νεότερος αντιπρόεδρος της Berkshire, Greg Abel.

    Στο μεταξύ, θα πρέπει όλοι να θυμόμαστε αυτήν την εικόνα από την επιστολή του Buffett το 2018: «Από το 1942, είχαμε επτά Ρεπουμπλικάνους προέδρους και επτά Δημοκρατικούς. Στα χρόνια που υπηρέτησαν, η χώρα αντιμετώπισε πολλές φορές με μια μακρά περίοδο ιογενούς πληθωρισμού, αρκετούς αμφιλεγόμενους και δαπανηρούς πολέμους, την παραίτηση ενός προέδρου, μια κατάρρευση στις αξίες των ακινήτων, έναν οικονομικό πανικό και μια σειρά από άλλα προβλήματα. Όλα αυτά αποτυπώθηκαν σε πρωτοσέλιδα που προκαλούσαν τρόμο. Όλα είναι πλέον Ιστορία».

    Η ομιλία του Warren Buffett μεταδίδεται ζωντανά από τo yahoo!finance.



    ΣΧΟΛΙΑ