• ΑΓΟΡΕΣ

    Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε το ΧΑ τον Ιούλιο


    Με ήπιες ανοδικές κινήσεις ξεκίνησε ο Ιούλιος για το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με την αγορά να βρίσκεται μετά από καιρό ένα βήμα πιο κοντά στα υψηλά δύο ετών, με τα «εγκαίνια» της θερινής περιόδου.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,47% στις 828 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

    Κέρδη της τάξεως του 28% στον γενικό δείκτη, κατέγραψε το ΧΑ το πρώτο εξάμηνο του έτους, κάτι που είχαμε να δούμε αρκετά χρόνια. Αντίστοιχα ο FTSE 25 έκλεισε με κέρδη 23% , ο τραπεζικός με 22% και ο ftsem τερμάτισε το εξάμηνο με κέρδη 45%.

    Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά μετά από σχεδόν τρία χρόνια που το 10ετές spread έκλεισε κάτω από τις 500 μονάδες. Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι το χαμηλό έχει καταγραφεί τον Ιούνιο του 2014 πέριξ των 450 μονάδων που η αγορά είχε καταφέρει να δανειστεί από τις αγορές (Ιούλιος 2014).

    Οι ξένοι αξιωματούχοι δείχνουν να βλέπουν θετικά τις εξελίξεις, με απώτερο σκοπό να αρχίσουν να απεγκλωβίζονται από την Ελλάδα.

    Στο ταμπλό τώρα, η Ελλάκτωρ και η Βιοχαλκο σημειώνουν κέρδη που φτάνουν το 3%, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Πειραιώς, Φουρλής, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Τιτάν, Εθνική, Λάμδα και Alpha Bank. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ και Σαράντης.

    Στον αντίποδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια υποχωρούν κατά 2%, καθώς από σήμερα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή. Απώλειες άνω του 1% σημειώνουν οι Motor Oil, Folli Follie και ΔΕΗ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Jumbo, ΕΕΕ και ΜΕΤΚΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: POS: Εγκατάσταση μέχρι 27 Ιουλίου ή πρόστιμο 1.500 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο! Πάνω από 325 εκατ. οι οφειλές στον δήμο Αθηναίων από 1 εκατ. πολίτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ν. Ροδόπουλος (EEL): «Μόνο το τρένο μπορεί να μειώσει το κόστος μεταφοράς των προϊόντων»



    ΣΧΟΛΙΑ