• ΑΓΟΡΕΣ

    ΧΑ: Η νευρικότητα και το αρνητικό πρόσημο επικρατούν

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο


    Με αρνητικό πρόσημο κινείται στην αρχή της σημερινής του συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), στην πρεμιέρα του roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο, με τις VIP τραπεζικές μετοχές να έχουν στραμμένα πάνω τους τα βέλη του συναλλακτικού τζίρου αλλά και των πιέσεων.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,30% στις 753 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13 εκατ. ευρώ.

    Μια δύσκολη κατάσταση βιώνει η αγορά, αδυνατώντας να ξεπεράσει την τελευταία παρέμβαση του ΔΝΤ για την ανάγκη νέων κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες, με ζητούμενο νέα AQRs, αλλά και τη κόντρα με την εποπτικά αρμόδια ΕΚΤ.

    Στο Λονδίνο, σήμερα και αύριο, στο 12ο roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών και στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο συνέδριο – “σημαία” της Bank of America/Merrill Lynch, Annual Financials CEO Conference, οι ελληνικές τράπεζες μπαίνουν στο επίκεντρο της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας με ένα νέο ερωτηματικό: αυτό της επάρκειας και της ποιότητας των κεφαλαίων τους. Πρόκειται για ζήτημα που έχει ανακινήσει η συζήτηση για τη διενέργεια ή μη νέων ελέγχων ποιότητας ενεργητικού (AQRs).

    Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς, η οποία δείχνει να ταλανίζεται από τις φημολογίες γύρω από το πόρισμα της ΤτΕ, υποχωρεί κατά 2,03%, με τις Eurobank και Motor Oil να ακολουθούν με απώλειες 1,32% και 1,17% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Folli Follie, ΟΛΠ, Φουρλής, Grivalia, Τιτάν και Μυτιληναίος.

    Στον αντίποδα, η Aegean ενισχύεται κατά 1,28%, με τις Βιοχαλκο, ΕΕΕ, Jumbo, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ να σημειώνουν μικρά κέρδη, που δεν ξεπερνούν το 0,7%. Μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου είναι η ΕΘνική, η οποία εμφανίζει έντονη μεταβλητότητα, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Λάμδα, Attica Bank, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετράλαια και Ελλάκτωρ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Για λαθρεμπόριο καυσίμων συνελήφθη ο πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Γεωργιάδης: Τι πρέπει να γίνει για να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής, να πάει το μαζούτ στην Ακρόπολη;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νίκος Καραμούζης: H εμπιστοσύνη προς τις ελληνικές τράπεζες αρχίζει να αποκαθίσταται



    ΣΧΟΛΙΑ