• ΑΓΟΡΕΣ

    «Αναγεννήθηκε» το ΧΑ – Πρωταγωνίστρια η Alpha Bank


    Με πολλά «σκαμπανεβάσματα» ολοκληρώθηκε εν τέλει η σημερινή συνεδρίαση, για το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο έκλεισε παραδόξως με κέρδη, μεταβάλλοντας το πρωινό σκηνικό, που έριξε τον γενικό δείκτη στις 750 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,76% στις 766 μονάδες, ενώ σήμερα (Πέμπτη 24 Μαΐου) κινήθηκε μεταξύ των 752 και 773 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 109 εκατ. ευρώ.

    Διφορούμενη ήταν λοιπόν η σημερινή συνεδρίαση με την έναρξη της αγοράς να δέχεται ισχυρό sell off, κυρίως στις τραπεζικές μετοχές, με τον γενικό δείκτη να φτάνει έως και τις 752 μονάδες με απώλειες 1,8% και τον τραπεζικό να οδηγείται στο -5% και στις 919 μονάδες.

    Έντονη κόντρα υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια ανάμεσα στα αποτελέσματα των τραπεζών και στους πωλητές που επεδίωκαν συνεχώς να εφαρμόζουν μια διορθωτική στάση.

    Ωστόσο, μετά τις 13:00 άρχισε ένας κατευνασμός των πιέσεων που προηγήθηκαν, αρχικά μέσω κάποιων δεικτοβαρών μετοχών, όπως η ΔΕΗ, και αφετέρου (μετά τις 15:00) από την αλλαγή κλίματος σε Alpha Bank και Eurobank. Σημαντική ήταν και η στάση των ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Τιτάν, που βοήθησαν στο να φτάσει ο γενικός δείκτης έστω και φευγαλέα στο +0,7%.

    Διαμάχη αισιόδοξων και απαισιόδοξων επενδυτών ξέσπασε λοιπόν σήμερα, με τους μεν να υπερασπίζονται, αναλώνοντας σημαντικά κεφάλαια, τα επίπεδα μετά την χθεσινή (κυρίως) διορθωτική τάση.

    Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank βρέθηκε στην κορυφή, καθώς κατάφερε να κλείσει στα υψηλά ημέρας με κέρδη 5%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε ακόμη και στο -3%, με τα Ελληνικά Πετρέλαια να την ακολουθούν σημειώνοντας κέρδη 4%. Από το -6% το πρωί η Εθνική τελικά κατάφερε να κλείσει στο +4%, η ΔΕΗ την ακολούθησε με το δικό της +3%, ενώ ο ΟΠΑΠ “έμεινε” στο +2% και η Τιτάν στο +1%.

    Αναταραχές και στη μετοχή της Πειραιώς, η οποία έκλεισε τελικά με κέρδη 0,93%, αν και το πρωί έφτασε έως και το… -8%, όπως και η Eurobank η οποία κατάφερε το τελικό +0,47%, από το πρωινό -5%. Θετική και η Jumbo, η οποία έκλεισε με κέρδη 0,82%.

    Στον αντίποδα, Aegean, ΜΕΤΚΑ και Μυτιληναίος έγιναν τα μεγαλύτερα εμπόδια του γενικού δείκτη, ολοκληρώνοντας με απώλειες μεταξύ 2,4% και 2,5%, με τις Ελλάκτωρ, Λάμδα και ΕΕΕ να κλείνουν με πτώση ανώτερη του 1%. Ηπια πτωτικά έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχαλκο, Σαράντης, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και Folli Follie.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνάντηση του Κώστα Σημίτη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο (pic)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ερντογάν έγινε δεκτός από τον Τουσκ και τον Γιούνκερ στις Βρυξέλλες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Μακρόν υπογραμμίζει και πάλι στις Βρυξέλλες τη φιλοδοξία του να «επανιδρύσει» την Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ