• ΑΓΟΡΕΣ

    Αναδύεται από τις στάχτες του το ΧΑ


    Ριζικά έχει αλλάξει η κατάσταση στο χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο χάρη στην Alpha Bank και σε άλλες δεικτοβαρείς μετοχές, κινείται ανάμεσα στα «κόκκινα» και στα «πράσινα». Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,07% στις 765 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 80 εκατ. ευρώ.

    Η μεταβολή πορείας της Alpha Bank και της Εθνικής, οι οποίες τώρα σημειώνουν άνοδο 2% και 1% αντίστοιχα, καθώς και τα κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων και ΔΕΗ, οι οποίες βρίσκονται στο +3,39% και +2,94%, έχουν αλλάξει το κλίμα στο ΧΑ, το οποίο ξεφεύγει από τα επίπεδα των 750 μονάδων που είχε βρεθεί την πρώτη ώρα της συνεδρίασης.

    Επίσης, η Τιτάν σημειώνει κέρδη 1,47%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΕΕΕ και Jumbo, δίνοντας στηρίζοντας τον γενικό δείκτη.

    Στον αντίποδα, οι Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean και ΜΕΤΚΑ εξακολουθούν να κινούνται με απώλειες άνω του 2%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Grivalia, ΟΤΕ, Βιοχαλκο, Λάμδα και Motor Oil. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Σαράντης και Folli Follie.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Handelsblatt: Διαφαίνεται συμβιβασμός μεταξύ Σόιμπλε και ΔΝΤ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέχουν όλοι στην εφορία να δηλώσουν τα μαύρα κεφάλαια

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ