• ΑΓΟΡΕΣ

    Apivita: Η επίσκεψη Τσίπρα, η τακτική γ.σ. και η εκκρεμότητα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

    apivita


    Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Apivita, της ελληνικής εταιρίας παραγωγής φυσικών καλλυντικών πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, συνεχίζοντας τις επαφές με τον επιχειρηματικό κόσμο.

    Η επίσκεψη συμπίπτει με την διεξαγωγή της τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρίας, η οποία σηματοδοτεί και την οριστική της μετάβαση στο πολυεθνικό σχήμα της Puig, του ισπανικού ομίλου που τον περασμένο Μάρτιο απέκτησε πλειοψηφικό ποσοστό της εταιρίας. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία υπήρξε “νύφη” για τον γαλλικό όμιλο L’Oreal, για τον ελληνικό όμιλο Σαράντη, και τέλος για τους Ισπανούς, οι οποίοι τελικώς επικράτησαν.

    Η ατζέντα της τακτικής γ.σ. περιέχει τα τυπικά θέματα (εγκρίσεις οικονομικών καταστάσεων, μερισμάτων και απαλλαγές) ωστόσο στο πλαίσιο της αναμένεται να ξεκαθαρίσει και λίγο το τοπίο σε σχέση με τη συνέχεια της εταιρίας.

    Ήδη στο δ.σ. της εταιρίας έχει αλλάξει με την πλειοψηφία να κατέχουν οι Ισπανοί. Ο Herve Lesieur, είναι το νέο πρόσωπο στην Apivita, το οποίο εκπροσωπεί τα συμφέροντα του νέου βασικού μετόχου της εταιρίας, του ισπανικού ομίλου Puig. Ο κ. Lesieur αποτελεί εδώ και χρόνια στέλεχος στον οργανισμό των Ισπανών, διατηρώντας τη θέση του προέδρου στις εταιρίες δερμοκαλλυντικών Uriage και Payot, οι οποίες ανήκουν στον όμιλο Puig. Στο δε νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας οι Ισπανοί καταλαμβάνουν συνολικά 4 θέσεις και τρεις η πλευρά Κουτσιανά με πρόεδρο – όπως έχει και επισήμως γνωστοποιηθεί- τον ιδρυτή της εταιρίας, κ.Νίκο Κουτσιανά.

    Πέρα από τα διοικητικά ωστόσο αναμένεται να ξεκαθαρίσει και τι μέλλει γενέσθαι με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ.ευρώ, η οποία αν και έχει αποφασισθεί ήδη από το Μάιο, σύμφωνα με απολύτως διαστυαρωμένες πληροφορίες δεν έχει προχωρήσει.



    ΣΧΟΛΙΑ