• ΑΓΟΡΕΣ

    MSCI Greece Index: Τι περιμένει η Pantelakis Sec για Motor Oil και Μυτιληναίο

    • NewsRoom
    Ποια χαρτιά μπαίνουν με φόρα στο 2022


    O MSCI θα ανακοινώσει απόψε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, τα αποτελέσματα της εξαμηνιαίας αναθεώρησης του δείκτη MSCI Greece Index (USD), με τις αλλαγές, εφόσον υπάρξουν, να εφαρμόζονται στο κλείσιμο της 30ής Νοεμβρίου, δηλαδή από την 1η Δεκεμβρίου.

    Όπως αναφέρει η Pantelakis Sec, οι εξαμηνιαίοι έλεγχοι κάθε Μάιο και Νοέμβριο είναι αρκετά διεξοδικές διαδικασίες, έτσι ώστε να εξεταστεί αν ένα μεγάλο σύνολο μετοχών πληροί τις προϋποθέσεις για να μπει ή να διαγραφεί από τον δείκτη, σε αντίθεση με τα τριμηνιαία  rebalancing του Φεβρουαρίου και του Αυγούστου.

    Πριν από έξι μήνες, στο rebalancing του Μαΐου, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Τιτάν υποβιβάστηκαν από τον MSCI Standard Greece στο MSCI Emerging Small Cap. Τώρα στον δείκτη βρίσκονται οι μετοχές των OTE, Jumbo, ΟΠΑΠ και Motor Oil.

    Λαμβάνοντας υπόψη τις αποδόσεις των τιμών των μετοχών, η Pantelakis Sec. εκτιμά ότι αυτή τη φορά η μετοχή της Motor Oil ΜΟΗ 0,15% 26,16 ενδέχεται να βρεθεί εκτός MSCI Standard. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε εκροές της τάξης των 30 εκατ. από παθητικούς επενδυτές / κεφάλαια, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

    Αντίστροφα, η μετοχή της Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,16% 36,68 θα μπορούσε να προστεθεί στον δείκτη, αλλά, ταυτόχρονα, δεν θα εκπλαγούμε αν η κίνηση αυτή αναβληθεί για μελλοντικό rebalancing, σχολιάζουν οι αναλυτές.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η αγορά του Κουβέιτ θα προαχθεί σε «αναδυόμενη αγορά» στις 30 Νοεμβρίου, μια ένταξη που αναβλήθηκε για τρεις μήνες λόγω της πανδημίας Covid-19.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ