• Μετοχές

    Μεταξύ των μεγαλύτερων IPOs που αναμένονται το 2018 της Chipita

    • NewsRoom
    Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ετών 59. Διευθύνων Σύμβουλος Chipita.

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος


    Χρονιά με έντονη δραστηριότητα σε επίπεδο αρχικών δημόσιων προσφορών (IPOs) αναμένεται να είναι το 2018, καθώς με την αισιοδοξία που επικρατεί για την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη, η όποια ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή αναμένεται να περάσει σε δεύτερη μοίρα, ακόμη και στη σκιά του Brexit.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, μέχρι στιγμής το 2017, στην Ευρώπη αντλήθηκαν από IPOs γύρω στα 55 δισ. δολάρια, από 37 δισ. δολάρια που ήταν χονδρικά το αντίστοιχο ποσό για την ίδια περίοδο του 2016.

    Για το 2018, τώρα, η δραστηριότητα σε επίπεδο IPOs αναμένεται να ξεπεράσει εκείνη του 2017 και θα αφορά περισσότερες γεωγραφικές περιοχές, όπως και κλάδους δραστηριότητας, υποστηρίζει ο Achintya Mangla, επικεφαλής στην JPMorgan Chase & Co για τις κεφαλαιαγορές στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

    Η περίπτωση της Chipita

    Μεταξύ των μεγαλύτερων IPOs που αναμένονται μέσα στο 2018 είναι και εκείνη του Ομίλου Olayan για την Chipita, με την αποτίμηση της ελληνικής βιομηχανίας να εκτιμάται ότι μπορεί να ανέλθει σε περίπου 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

    Αν και δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις, μεταξύ των πιθανών αγορών που φέρεται να εξετάζει ο όμιλος Olayan για την αρχική δημόσια προσφορά της Chipita είναι και το Λονδίνο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Βόμβα» Θεοδωρόπουλου: «Σταματάω τις προσπάθειες για τον Παναθηναϊκό»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος που θέλει να σώσει τον Παναθηναϊκό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita) δίνει την πιο συγκλονιστική συνέντευξη: Aπό το διαμέρισμα στο Μοσχάτο στην υπερπαραγωγή των κρουασάν



    ΣΧΟΛΙΑ