• Μετοχές

    JP Morgan: Ρεαλιστικές οι προβλέψεις της Eurobank για τα ΝPEs – Αναβαθμίζει σε overweight την μετοχή

    Φωκίων Καραβίας

    Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank


    Τιμή στόχο στα 0,70 ευρώ και αναβάθμιση της σύστασης σε overweight (καλύτερη της αγοράς) δίνει η JP Morgan, σε σημερινή έκθεσή της, για την μετοχή της Eurobank.

    Σχολιάζοντας τα χθεσινά αποτελέσματα, η JP Morgan επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση της Eurobank έστειλε ένα ρεαλιστικό μήνυμα, προβλέποντας ότι τα δάνεια που θα μετατραπούν σε μη εξυπηρετούμενα την επόμενη χρονιά θα φθάσουν περίπου το 20%.

    Συγκεκριμένα, όπως προέβλεψε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας κατά την ενημέρωση των επενδυτών, από τα 4,9 δισ. ευρώ των δανείων που έχουν μπει σε καθεστώς μορατόριουμ, το 20% εκτιμάται ότι δεν θα εξυπηρετηθεί.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης το ποσοστό των NPEs θα αυξηθεί οριακά το 2021 στο 15,5%, αλλά θα επανέλθει σε πτωτική τροχιά και στόχος είναι να μειωθεί σε μονοψήφιο ποσοστό το 2022.

    «Η τράπεζα εμφανίζεται καλά τοποθετημένη στο δύσκολο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού», σχολιάζει η JP Morgan, «με υψηλής ποιότητας ισολογισμό και περισσότερο χώρο στη διοίκηση να επικεντρωθεί σε πιο αποτελεσματικές κινήσεις που θα προσδώσουν αξία στην τράπεζα, μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

    Διαβάστε ακόμα:

    Στο 1,2 δισ. ευρώ τα νέα «κόκκινα δάνεια» που θα αφήσει πίσω της η κρίση για τη Eurobank

    Η Moody’s αναβαθμίζει τα καλυμμένα ομόλογα Eurobank και Εθνικής Τράπεζας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ