• Μετοχές

    Εισροές 14 εκατ. δολαρίων στο GREK τον Φεβρουάριο


    Αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων κατά 14,05 εκατομμύρια δολάρια είδε μέσα στον Φεβρουάριο το GREK, το μοναδικό ETF με καθαρή έκθεση σε ελληνικές μετοχές, τα μερίδια του οποίου διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Εξίσου ικανοποιητική είναι και η απόδοση της χρηματιστηριακής του αξίας, η οποία έχει σημειώσει αύξηση της τάξης του 7,50% για το συγκεκριμένο διάστημα και 11,88% από την αρχή του έτους.

    Ενώ όμως η αύξηση της χρηματιστηριακής τιμής είναι αναμενόμενη, δεδομένης της δομής του fund, το οποίο «ακολουθεί» επιλεγμένες μετοχές του Γενικού Δείκτη Τιμών, τα τονωμένα inflows δημιουργούν περισσότερη αισιοδοξία, καθώς υποδεικνύουν την ενίσχυση του ξένου ενδιαφέροντος για την ελληνική αγορά.

    Το  GREK, πέραν των «ναυαρχίδων» του ελληνικού χρηματιστηρίου για τις οποίες δίνει βαρύτητα διαφορετική του ελληνικού Γενικού Δείκτη, προσφέρει έκθεση και σε ελληνικές εταιρίες ναυτιλίας, οι οποίες βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (Gaslog Partners, Gaslog Ltd, Capital Product Partners, Tsakos Energy Navigation, Dorian LPG), δημιουργώντας μεγαλύτερη διασπορά στα holdings του και προσφέροντας στους επενδυτές τη δυνατότητα να επενδύουν στον ισχυρό ελληνικό ναυτιλιακό τομέα.

    Οι ελληνικές τράπεζες έχουν επίσης την τιμητική τους, καθώς η έκθεση του ETF στους συστημικούς τραπεζικούς τίτλους, αγγίζει το 21%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί το ελληνικό Χρηματιστήριο έχει τρελάνει τους «σορτάκηδες»



    ΣΧΟΛΙΑ