• ΑΓΟΡΕΣ

    Με μικρές μεταβολές κινείται η Ασία


    Βελτιωμένη είναι η εικόνα στα χρηματιστήρια της Ασίας σήμερα, καθώς οι επενδυτές “χωνεύουν” την είδηση της κράτησης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei. Στη σημερινή ψυχραιμία συνεισφέρει ενδεχομένως και η μεγάλη ανατροπή που κατάφεραν να κάνουν οι αμερικανικοί δείκτες κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση, υποκινούμενοι από την υπόθεση ότι η Fed εξετάζει το ενδεχόμενο να σηματοδοτήσει μία στάση αναμονής κατά τη συνάντηση των αξιωματούχων της τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal. Στην περίπτωση αυτή, θα επιβραδυνθεί ο επιθετικός ρυθμός αύξησης των επιτοκίων τον οποίο έχει προαναγγείλει ο Πρόεδρός της Jay Powell και που αποτελεί, στο μυαλό των επενδυτών, ένα επιπλέον ρίσκο για τις αγορές.

    Στη Σαγκάη ο δείκτης Shanghai Composite κινήθηκε με μικρές διακυμάνσεις κάτω του 0,5% καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, κλείνοντας τελικά στις 2605,89 μονάδες (+0,03%). Με μικρές μεταβολές κινείται και ο Hang Seng, που σημείωνε οριακή μεταβολή +0,01% μία ώρα πριν τη λήξη της συνεδρίασης.

    Παρά την καλύτερη εικόνα που εμφάνισε ο τεχνολογικός κλάδος στην ευρύτερη ζώνη, οι ενεργειακοί τίτλοι παρέμειναν “υποτονικοί”, καθώς η ανακοίνωση του OPEC ότι θα καθυστερήσει την τελική του απόφαση για την ακριβή μείωση παραγωγής εν αναμονή της στήριξης της Ρωσίας, πίεσε επιπλέον την τιμή του πετρελαίου.

    Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,82%, ο Kospi έκλεισε στο +0,34% και στην Ινδία ο Sensex κινείται με κέρδη +0,50%.

    Στην Αυστραλία ο ASX έκλεισε με κέρδη 0,42%.



    ΣΧΟΛΙΑ