• ΑΓΟΡΕΣ

    Με άνοδο άνοιξε τον Ιούλιο η Wall Street

    Wall Street Dow Jones


    Ανοδικά έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την συνεδρίαση της Δευτέρας, ανοίγοντας με θετικό τρόπο το δεύτερο εξάμηνο του 2018, χάρη στην απόδοση των τεχνολογικών μετοχών.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 24.307,18 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,15%. Ο
    S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,31% κλείνοντας στις 2.726,71 μονάδες ενώ ο  Nasdaq τερμάτισε στις 7.567,69 μονάδες, με άνοδο 0,76%.

    Πάντως, οι επόμενες συνεδριάσεις αναμένονται δύσκολες, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακώσει τον εμπορικό πόλεμο τόσο με την Κίνα όσο και με την ΕΕ, την ώρα που εξετάζει την έξοδο της χώρας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

    Επιπλέον, η Ε.Ε. φέρεται να έχει απειλήσει με την επιβολή νέων δασμών $300 δισ. σε αμερικανικά προϊόντα εάν ο Τραμπ υλοποιήσει την απειλή του για δασμούς 20% στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες. Την ίδια στιγμή, οι δασμοί του Καναδά μπήκαν σε ισχύ την Κυριακή.

    Υπενθυμίζεται πως o Dow Jones έκλεισε με απώλειες το πρώτο εξάμηνο του 2018, σε αντίθεση με τον S&P 500 και τον Nasdaq που κατάφεραν να σημειώσουν σημαντικά κέρδη από την αρχή του έτους έως σήμερα.



    ΣΧΟΛΙΑ