• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ένα τεχνολογικό success story ή πώς να γίνετε δισεκατομμυριούχοι μέσα σε ένα λεπτό!

    • Bloomberg


    Για να γίνουν δισεκατομμυριούχοι οι «τιτάνες» της Wall Street Jamie Dimon και Lloyd Blankfein έπρεπε να περάσουν δεκαετίες. Όμως, ο Baiju Bhatt και ο Vlad Tenev κατάφεραν να κάνουν ακριβώς το ίδιο μόλις σε ένα… λεπτό της Silicon Valley!

    Οι συνιδρυτές της Robinhood Markets κατάφεραν να γίνουν δισεκατομμυριούχοι μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης για την ηλεκτρονική χρηματιστηριακή εταιρεία τους που οδήγησε την αποτίμησή της στο επίπεδο των 6 δισ. δολαρίων, από 1,3 δισ. που ήταν το περασμένο έτος. Ο 33χρονος Bhatt και ο 31χρονος Tenev ελέγχουν μαζί περίπου το 30% της εταιρείας, το οποίο αντιστοιχεί στα χαρτιά σε 1 δισ. δολάρια για τον καθένα, σύμφωνα με ανάλυση της EquityZen, μίας εξωχρηματιστηριακής αγοράς για μετοχές μη εισηγμένων στο χρηματιστήριο τεχνολογικών εταιρειών.

    Γιοι μεταναστών αμφότεροι, μεγάλωσαν και οι δύο σε αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ και συναντήθηκαν στο Stanford. Το πρώτο κοινό επιχειρηματικό εγχείρημά τους ήταν ένα hedge fund, αλλά παρακολουθώντας από κοντά το κίνημα «Occupy Wall Street» και βλέποντας τη δημόσια κατακραυγή που εξέφραζε απέναντι στην εισοδηματική ανισότητα, αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν τις συναλλαγές τους δωρεάν. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες της έχουν γλιτώσει πάνω από 1 δισ. δολάρια από προμήθειες.

    Η πορεία της online χρηματιστηριακής εταιρείας τους δεν ξεκίνησε ομαλά, αλλά πήγε πολύ καλύτερα στη συνέχεια. Μόλις τέσσερα χρόνια μετά την εκτέλεση της πρώτης συναλλαγής, έχουν ανοίξει λογαριασμούς στην εταιρεία πάνω από 4 εκατ. καταναλωτές.

    Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης της εταιρείες προσέλκυσε επενδυτές όπως η Sequoia Capital, η Kleiner Perkins Caufield & Byers, η Iconiq Capital και το αναπτυξιακό κεφάλαιο CapitalG της Alphabet. Στο παρελθόν είχαν επενδύσει στην εταιρεία, μεταξύ άλλων, η DST Global, η Index Ventures και η New Enterprise Associates, αλλά και διασημότητες όπως ο Ashton Kutcher και ο Snoop Dogg.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Tim Draper: Ο δισεκατομμυριούχος των bitcoin που θέλει να «σπάσει» στα τρία την Καλιφόρνια



    ΣΧΟΛΙΑ