• ΑΓΟΡΕΣ

    Μαρινάκης: Οι μεγάλες ναυτιλιακές δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία

    Capital Product Partners L.P: Ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος ύψους 1,2 δις δολ. για την αγορά έξι πλοίων LNG τελευταίας γενιάς

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών (η οποία λόγω τεχνικού προβλήματος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα) κήρυξαν πριν από λίγο τα στελέχη της Capital Ναυτιλιακής, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων, ότι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, όπως η Capital, η ναυτιλιακή του κ. Κωνσταντακόπουλου, δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία εισάγοντας τις ομολογίες τους προς διαπραγμάτευση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

    Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, κάτι καλό γίνεται στη χώρα και την οικονομία, στις μεγάλες εταιρείες, ειδικά του κλάδου της Ναυτιλίας το έχουν αντιληφθεί, δίνοντας την παρουσία τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που συντελείται.

    Μάλιστα, ο ίδιος κάλεσε κι άλλες μεγάλες και σοβαρές εταιρείες να τιμήσουν με την παρουσία τους την ελληνική οικονομία και το Χρηματιστήριο.

    Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, ο κλάδος της Ναυτιλίας είναι ο κατεξοχήν κλάδος που δίνει τεράστια σημασία στο περιβάλλον συμβάλλοντας με τις μεταφορές των προϊόντων στην πράσινη οικονομία. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η ναυτιλία είναι ο πιο πράσινος τρόπος μεταφοράς των αγαθών.

    «Η ναυτιλία, προσθέτοντας τα εκατομμύρια τόνους αγαθά που μετακινούνται σε καθημερινή βάση, για το περιβάλλον είναι μια πολύ καθαρή μεταφορά αν τη συγκρίνεις με άλλα μέσα».

    Οι πράσινες επενδύσεις είναι το μέλλον

    Σχετικά με την επιλογή να εκδώσει πράσινο ομόλογο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε: «Οι πράσινες επενδύσεις είναι το μέλλον. Βλέπουμε πόσο έχουν αλλάξει οι κλιματικές συνθήκες. Κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Πρέπει να επενδύσουμε στην πράσινη ανάπτυξη κι ενέργεια, γιατί αυτό είναι το μέλλον  μας».

    Νωρίτερα, το παραδοσιακό καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης χτύπησαν ο Δ.Σ. της Capital, κ. Γεράσιμος Καλογηράτος, με τον πρόεδρο κ. Μιλτιάδη Μαρινάκη. Ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σωκράτης Λαζαρίδης είπε ότι με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε την παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη, την εταιρεία Capital.

    Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, το πρόβλημα στην έναρξη της συνεδρίασης οφείλεται στην αναβάθμιση του λογισμικού από την Cisco.

    Ειδική εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών για την εισαγωγή του ομολόγου της CPLP Shipping Holdings

    Διαβάστε ακόμα:

    Χρηματιστηριακή πρεμιέρα για το ναυτιλιακό ομόλογο του ομίλου Μαρινάκη, με τους 8.234 επενδυτές

     



    ΣΧΟΛΙΑ