• ΑΓΟΡΕΣ

    Lamda: Τα μυστικά για την κίνηση της μετοχής και οι αυξημένοι όγκοι συναλλαγών

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Lamda Development: Πως θα γίνει το Eλληνικό από «τσιμεντούπολη» μια πόλη πρότυπο για όλη την Ευρώπη

    Οδυσσέας Αθανασίου, Lamda Development


    Στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και 15 μήνες κινείται η μετοχή της Lamda Development, καθώς το φιλόδοξο έργο ανάπλασης του Ελληνικού, όπως όλα δείχνουν βγαίνει από το τέλμα και αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

    Για τις προοπτικές της μετοχής που είναι άμεσα συνδεδεμένες με το project του Ελληνικού, το οποίο μπορεί να συνεισφέρει μίας μονάδα ετησίως στην αύξηση του ΑΕΠ, μίλησε χθες ο διευθύνων σύμβουλος κ. Οδυσσέας Αθανασίου στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

    Μόνο χθες στο «χαρτί» άλλαξαν χέρια πάνω από 160 χιλιάδες κομμάτια, ενώ υπάρχουν και μέρες, όπως την περασμένη εβδομάδα, που διακινήθηκαν περισσότερες από 700.000 τεμάχια. Άμεσα θα προχωρήσουν έργα υποδομής αξίας 500 εκατ. ευρώ, ενώ τα κτηριακά της πρώτης πενταετίας που αφορούν την Lamda είναι ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

    Η αγορά, όπως αναφέρουν Έλληνες διαχειριστές που παρακολούθησαν τη χθεσινή γενική συνέλευση, δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στο δεδομένο ενδιαφέρον για αγορές κατοικιών που μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες και τα πρώτα έσοδα θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από τα 15 εκατ. που είχαν προϋπολογιστεί. Για το λόγο αυτό έχει αποφασιστεί εκτός από τις 400 κατοικίες που θα ξεκινήσουν άμεσα (πύργος κατοικιών και βίλες στο παράκτιο μέτωπο) να κατασκευαστούν ακόμα 1.000 στην περιοχή πάνω από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

    Τεχνικά, η μετοχή της Lamda δίνει κλεισίματα γύρω από την περιοχή των 7,65 ευρώ. Η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στα 7,74 ευρώ και “μεγάλος στόχος” των αγοραστών, παραμένει η ζώνη 8,80 – 9,00 ευρώ. Σύμφωνα με την αγορά πάντα, τυχόν διόρθωση, μπορεί να οδηγήσει στην στήριξη των 7,46 ευρώ.

    Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, στην τακτική ΓΣ, οι άμεσες δημοπρατήσεις Έργων Υποδομών είναι της τάξης των 500 εκατ. ευρώ μέσα στο Καλοκαίρι, αλλά και επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 8 δισ. ευρώ στην προσεχή 10ετια, από τη Lamda Develοpment και από τους Τρίτους συνεργαζόμενους Ομίλους.

    Μάλιστα, η ζήτηση κατοικιών υπερβαίνει τις όποιες προσδοκίες, οδηγώντας την Εταιρεία να προγραμματίσει την ανέγερση 1.000 ακόμη κατοικιών (πέραν των 400 αρχικώς προγραμματισμένων). Για την εκκρεμότητα του IRC με το καζίνο στο Ελληνικό, ο κ. Αθανασίου ξεκαθάρισε πως η αναστολή της αναβλητικής αίρεσης έχει προθεσμία έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η Εισηγμένη έχει ήδη επεξεργαστεί εναλλακτικό σχέδιο υποκατάστασης της επένδυσης από την Inspire Athens (στην περίπτωση που αυτή δεν προχωρήσει), υποκαθιστώντας πλήρως και τα προϋπολογισθέντα έσοδα.

    Υπενθυμίζεται ότι η Axia θεωρεί τη Lamda από τους πρωταγωνιστές φέτος στο ταμπλό του Χ.Α. δίνοντας ως τιμή στόχο τα 14,20 ευρώ και περιθώριο ανόδου σχεδόν 100%.



    ΣΧΟΛΙΑ