• ΑΓΟΡΕΣ

    Κοντόπουλος: Μέσα στο 2024 σε watch list το Χ.Α. πριν την ένταξη στα ώριμα χρηματιστήρια

    O CEO της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος

    Γιάννος Κοντόπουλος, CEO ΕΧΑΕ


    «Είμαστε αισιόδοξοι για τον όμιλο και την ελληνική οικονομία και παρά τις προκλήσεις θα πετύχουμε τους στόχους που είναι και η κατάκτησης της βαθμίδας τα επόμενα δύο χρόνια», είπε ο κ. Κοντόπουλος μιλώντας στους αναλυτές για το σχολιασμό των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης του 2023.

    Ο CEO της ΕΧΑΕ, μέσα στο 2024 περιμένει κάποιον από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης να θέσει το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) σε watch list και σε διάστημα 18 – 24 μηνών να ακολουθήσει η ένταξη στα ώριμα χρηματιστήρια.

    Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της ΕΧΑΕ για τη χρήση του 2023, ο κ. Κοντόπουλος είπε ότι «Αυξήσαμε τον τζίρο μας και τα κέρδη. Εξαιρετική ήταν η πορεία της αγοράς και έκλεισε η χρονιά με σημαντική άνοδο 39,1% με την κεφαλαιοποίηση να αυξάνεται στα 80,7 δισ. ευρώ και τη μέση ημερήσια αξία συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 111 εκατ. ευρώ από 73,7 εκατ. ευρώ το 2022».

    Νέα προϊόντα, νέο μοντέλο συστημάτων, επενδύσεις αλλά και προσπάθειες να έρθουν νέοι επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο, ήταν μεταξύ των στρατηγικών προσπαθειών της διοίκησης.

    «Το 2024 με την εμπειρία που έχουμε εστιάζουμε σε διάφορες κινήσεις για να αυξήσουμε περαιτέρω τα μεγέθη μας», είπε ο κ.Κοντόπουλος κάνοντας επίσης ειδική αναφορά στην είσοδο του Αεροδρομίου Αθηνών στο Χ.Α., όπου όπως είπε άλλαξε τα δεδομένα και έφερε περισσότερο ενδιαφέρον και νέους επενδυτές.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΧΑΕ: Πόσο αυξήθηκαν οι αμοιβές των εργαζόμενων και πού φτάνουν οι αποδοχές του CEO Γιάννου Κοντόπουλου

    «Κόκκινη κάρτα» για 6 servicers, στο παιχνίδι των «κόκκινων» δανείων μπαίνει ο Άνθιμος Θωμόπουλος

    Γιατί ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Σαράντης, Ιντραλότ και ΟΛΠ μπαίνουν με φόρα στο β’ τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ