• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Ξεπέρασε τα 30.000 δολάρια

    • NewsRoom
    Bitcoin


     Ο καταιγισμός των αμερικανικών αιτήσεων για ETF στην αγορά spot του token, μεταξύ αυτών και από την BlackRock, αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των επενδυτών για το Bitcoin.

    Τις τελευταίες τρεις ημέρες, το πιο διάσημο κρυπτονόμισμα έχει καταγράψει ένα εντυπωσιακό ράλι άνω του 13% στη τιμή του και πλέον έχει ξεπεράσει τα 30.000 δολάρια.

    Υπενθυμίζεται ότι η BlackRοck υπέβαλλε αίτηση για ένα ETF spot bitcoin, το οποίο θα παρακολουθεί την υποκείμενη τιμή αγοράς του κρυπτονομίσματος.

    Το ενδιαφέρον αυτό πυροδότησε μία σειρά από παρόμοιες κινήσεις εταιρειών διαχείρισης στοιχείων, οι οποίες υπέβαλαν τις δικές τους αιτήσεις για ένα ETF bitcoin, όπως η Invesco, η WisdomTree και η Bitwise.

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει αντισταθεί στην έγκριση τέτοιων ETF, επικαλούμενη κινδύνους όπως η απάτη και η χειραγώγηση στην αγορά spot του token, αλλά το κύρος και η προσέγγιση της BlackRock προκάλεσαν εικασίες ότι η SEC μπορεί να κατευναστεί.

    Πριν από την τελευταία έκρηξη αισιοδοξίας, η καταστολή της SEC είχε εξασθενήσει το κλίμα και συνέβαλε στη μείωση της ρευστότητας στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

    Ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων δοκιμάζεται από πέρσι την άνοιξη όταν η κατάρρευση του Terra πυροδότησε μία σειρά από καταρρεύσεις εταιρειών. Οι πρώτοι έλεγχοι στις εναπομείνασες εταιρείες αποκάλυψαν πληθώρα παρανομιών και ελλιπών σχεδιασμών διαχείρισης κινδύνου. Τον προηγούμενο μήνα η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έβαλε στο στόχαστρο τα δύο μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων, τα Binance και Coinbase.

    Κατά την περίοδο αυτή το Bitcoin κατέρρευσε και από τα υψηλά των 68.789 δολαρίων, βυθίστηκε στα 15.599 δολάρια.

    Φέτος έχει ανακάμψει κατά 83%, αν και παραμένει πολύ χαμηλά σε σχέση με το υψηλό του τον Νοέμβριο του 2021.

    Διαβάστε επίσης:

    Εθισμός στα κρυπτονομίσματα: Τα πολυτελή κέντρα απεξάρτησης των 400.000 δολ. με γιοτ, Bentley και προσωπικό σεφ

    Binance: Υπό έρευνα στη Γαλλία για ξέπλυμα χρήματος

    Οι έκπτωτοι πρώην ισχυροί άνδρες της βιομηχανίας των crypto

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ