Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στα ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια φέρνει η διάσωση των τραπεζών

Ανοδικά άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, μετά την οικονομική βοήθεια που έλαβαν η Credit Suisse και η First Republic Bank, με σκοπό την αποτροπή κρίσης στον τραπεζικό τομέα.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν και τα ασιατικά χρηματιστήρια. Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,2% στις 27.333,79 μονάδες, ενώ ο Topix κέρδισε 1,15% στις 1.959,42 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε κατά 1,6%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,7%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,1%, με όλους τους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια να διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος.

Στη Γερμανία ο DAX κερδίζει 0,91% στις 15.103,91 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,78%, στις 7.079 μονάδες, ενώ  ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 1,1%, στις 7.492,24 μονάδες.

Ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άλμα 1,7%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει κέρδη 1,5%.

Η μετοχή της Credit Suisse σημείωσε άνοδο 0,8% στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης στο ξεκίνημα των συναλλαγών αλλά στην συνέχεια βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος με απώλειες άνω του 3%.

Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου ξεχωρίζουν με κέρδη 1,9% και ακολουθούν οι μετοχές εταιρειών εξόρυξης που ενισχύονται κατά 1,4%.

Οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές ανέκαμψαν την Πέμπτη και έκλεισαν με θετικό πρόσημο, με την Credit Suisse να σημειώνει άνοδο 18,8% στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

Η ηρεμία επανήλθε χθες και στην Wall Street, μετά την παρέμβαση των αμερικανικών τραπεζικών κολοσσών για την οικονομική στήριξη της First Republic Bank.