• ΑΓΟΡΕΣ

    Κέρδη 7% έφερε στην Τεχνική Ολυμπιακή το δάνειο της Fortress

    Τεχνική Ολυμπιακή: Στα 4,8 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών και θετικά EBITDA στο 9μηνο

    Κωνσταντίνος Στέγγος, Πρόεδρος Τεχνικής Ολυμπιακής


    Κέρδη 6,94% σημειώνει η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής, ύστερα από την επιβεβαίωση της λήψης δανείου ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ από τη Fortress, η οποία ανακοινώθηκε χθες από την εταιρεία.

    Νωρίτερα η Τεχνική Ολυμπιακή είχε ανακοινώσει πως στο πλαίσιο της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων πρόκειται να προταθεί προς έγκριση η μεταβίβαση σε θυγατρική της του συνόλου των μετοχών της «Πόρτο Καρράς».

    Υπενθυμίζεται πως η μετοχή της εταιρείας είχε σημειώσει υψηλό στις 18 Απριλίου, όταν η ευφορία που είχε δημιουργήσει η είδηση της αναζήτησης επενδυτή για το Πόρτο Καρράς είχε οδηγήσει τον τίτλο στα 2,86€. Λίγο αργότερα, όμως, τα έντονα προβλήματα δανεισμού της εταιρείας, που είχαν διαφανεί στα οικονομικά αποτελέσματά της, αλλά και η απομείωση της αξίας του Πόρτο Καρράς κατά 72,5 εκατομμύρια ευρώ, εισήγαγαν τον τίτλο σε πολυήμερο πτωτικό σπιράλ, που συνοδευόταν από πολλαπλά ενισχυμένη συναλλακτική δραστηριότητα.

    Η μετοχή είχε προσγειωθεί στα 1,98€ στις 24 Μαΐου, σημειώνοντας συνολικές απώλειες 30,76% από τα υψηλά της, ένα μήνα πριν, ανακάμπτοντας στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενη απόλυτα το ούτως ή άλλως ευνοϊκό κλίμα που έφεραν οι πολιτικές εξελίξεις στο Χρηματιστήριο.

    Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και χθες η μετοχή είχε καταγράψει άνοδο 9% από τα χαμηλά της, ενώ η σημερινή της επίδοση την οδηγεί σε σωρευτική άνοδο 16,66%.



    ΣΧΟΛΙΑ