ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι αγορές της Ελλάδας και της Ιταλίας είναι οι φθηνότερες στην Ευρώπη σχολιάζει η JP Morgan.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την JP Morgan, οι δείκτες MSCI Greece και Italy είναι οι πιο ελκυστικές αγορές στο χάρτη των ευρωπαϊκών αποτιμήσεων. Όπως αναφέρει, ο δείκτης τιμής προς κέρδη (forward P/E) για το δείκτη MSCI Greece είναι στις 12,6 φορές για φέτος και είναι ελαφρώς χαμηλότερα από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
Η φθηνότερη αγορά είναι η ελληνική στην Ευρώπη ενώ και οι μερισματικές αποδόσεις είναι υψηλές, συγκρινόμενες με τους μέσους όρους, σημειώνει η αμερικανική τράπεζα. Αντίστοιχα ο δείκτης MSCI Italy είναι η δεύτερη πιο ελκυστική αγορά με δείκτη forward P/E στις 13,1 φορές.
Η JP Morgan προβλέπει ότι στην Ελλάδα ο ρυθμός ανάπτυξης των κερδών του 2021 θα κινηθεί στο +25%, +14% το 2022 και +11% το 2023.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Πάνω από τις προβλέψεις τα αποτελέσματα των τραπεζών, νέα απόπειρα διάσπασης των 1730 μον.
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο ΒΟΑΚ είναι ένα έργο που προχωρά – Κύριε Περιστέρη περιμένω να δούμε τα εργοτάξια και στο Ηράκλειο – Χανιά (live)
- Monte Paschi-Mediobanca: Κέρδη άνω των προσδοκιών το α’ τρίμηνο – Οι επενδυτές εστιάζουν στις εξαγορές
- Τραμπ: Βάζει τέλος στην ενημέρωση για το κόστος των φυσικών καταστροφών
