• ΑΓΟΡΕΣ

    Intralot: Στα 202 εκατ. ευρώ έφτασαν οι προσφορές για το ομόλογο, με 6% επιτόκιο

    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης

    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης


    Τα 202 εκατομμύρια ευρώ έφτασαν οι προσφορές για το ομόλογο της Intralot.

    Υπήρξε κάλυψη κι η εταιρεία θα αντλήσει κανονικά 130 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο κάτω εύρος, στο 6%.

    Έως τώρα έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον από πλευράς τόσο των ιδιωτών επενδυτών, όσο και των θεσμικών.

    Αργότερα σήμερα το βράδυ θα ανακοινωθεί η πλήρωση των προϋποθέσεων για την ομολογιακή έκδοση, ενώ παράλληλα θα γνωστοποιηθεί και ποιο θα είναι το επιτοκιακό ‘’κουπόνι’’. Το οποίο σε κάθε περίπτωση θα είναι το υψηλότερο, ανάμεσα στα 21 εταιρικά ομόλογα που τελούν σε διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του χρηματιστηρίου της Αθήνας.

    Ο προσδιορισμός της απόδοσης και του επιτοκίου θα γίνει με τη διαδικασία του Βιβλίου Προσφορών το οποίο τηρείται από τους Συντονιστές, Κύριους Αναδόχους και σε αυτό συμμετέχουν αποκλειστικά Ειδικοί Επενδυτές. Δηλαδή οι επαγγελματίες της αγοράς.

    Για την κατανομή προβλέπεται ότι τουλάχιστον το 30% της προσφοράς (39 εκατ. ευρώ) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών που έχουν γίνει από ιδιώτες επενδυτές. Το υπόλοιπο 70% της προσφοράς (91 εκατ. ευρώ) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των ιδιωτών επενδυτών.

    Στην περίπτωση αυτή θα ληφθούν υπόψη: Η ζήτηση από τους Ειδικούς Επενδυτές, η ζήτηση στο τμήμα των Ιδιωτών που υπερβαίνει το 30%, το πλήθος των Αιτήσεων Κάλυψης που αφορούν σε Ιδιώτες επενδυτές, καθώς και η ανάγκη δημιουργίας συνθηκών για την ομαλή διαπραγμάτευση των ομολογιών στη δευτερογενή αγορά του χρηματιστηρίου της Αθήνας.

    Διαβάστε επίσης:

    J.P. Mοrgan για ΟΤΕ: «Χλιαρές» οι επιδόσεις και οι προβλέψεις για τις ταμειακές ροές – Ουδέτερη σύσταση για τη μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ