• ΑΓΟΡΕΣ

    Διευρύνονται τα κέρδη σε τράπεζες και ΧΑ


    Εντείνονται οι πιέσεις των αγοραστών από τη μέση της συνεδρίασης και μετά, σηκώνοντας τον Γενικό Δείκτη στις 629,60 μονάδες (+1,67%), λίγα λεπτά μετά τις 14:30. Η θετική αντίδραση που σημειώνεται από το πρωί, διατηρεί ανοδική πορεία, καθοδηγούμενη κυρίως από τον υπερ-πουλημένο τραπεζικό κλάδο.

    Σε απόλυτη ταύτιση με τον ΓΔ κινείται ο τραπεζικός δείκτης, καταγράφοντας κέρδη +4,93% στις 390,58 μονάδες με όλες τις συστημικές τράπεζες να σημειώνουν άνοδο άνω του 2,50%. Πιο συγκεκριμένα, στο +5,70 βρίσκεται η Alpha Bank, στο +4,50% η Eurobank, στο +4,67% η Εθνική και στο +2,59% η Πειραιώς.

    Η εβδομάδα που διανύουμε κρίνεται άκρως σημαντική για τον τραπεζικό τομέα, με τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να έχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τους εποπτικούς θεσμούς στην Αθήνα σήμερα, αλλά και με τον νέο επικεφαλής του SSM, Andrea Enria, την Παρασκευή στην Φρανκφούρτη. Κύριο θέμα και των δύο συναντήσεων θα αποτελέσει, όπως είναι φυσικό, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τα σχέδια των ελληνικών τραπεζών για τη μείωσή τους.

    Στον υπόλοιπο δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης, η καλή χθεσινή εικόνα διατηρείται και στη σημερινή συνεδρίαση με μόλις τρεις τίτλους να σημειώνουν απώλειες και πιο συγκεκριμένα τους ΜΟΗ (-0,24%), ΜΠΕΛΑ (-0,25%) και ΜΠΕΛΑ (-1,57%). Αντιθέτως, σημαντικά κέρδη άνω του 2% καταγράφουν οι ΒΙΟ (+3,57%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+3,45%), ΦΡΛΚ (+3%), ΛΑΜΔΑ (+2,74%), ΓΡΙΒ(+2,71%), ΜΥΤΙΛ (+2,65%), ΑΡΑΙΓ (+2,54%), ΕΧΑΕ (+2,53%) και ΕΛΠΕ (+2,22%).

    Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με +5,50% ξεχωρίζει η Τεχνική Ολυμπιακή, ύστερα από τη χθεσινή της ανακοίνωση για τη διάθεση της ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, αλλά και την αναζήτηση συνέργειας με άλλες επιχειρήσεις, προκειμένου να αξιοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία της ίδιας και των θυγατρικών της.



    ΣΧΟΛΙΑ