• ΑΓΟΡΕΣ

    Η Ripple των 10 δισ. με το κρυπτονόμισμα XRP σκέφτεται να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ για το Λονδίνο

    Ripple CEO, Brad Garlinghouse


    Η Ripple, η εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας αξίας 10 δισ. δολαρίων που είναι περισσότερο γνωστή για το κρυπτονόμισμα, XRP, σκέφτεται να αλλάξει την έδρα της δηλώνοντας απογοητευμένη από το ρυθμιστικό πλαίσιο των ΗΠΑ.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, Brad Garlinghouse, ο οποίος επισκέφθηκε το Λονδίνο τον προηγούμενο μήνα, δήλωσε στο CNBC ότι ο αρμόδιος ελεγκτικός φορέας των αμερικανικών αγορών, ο Financial Conduct Authority δεν θεωρεί το XRP ασφαλές επενδυτικό εργαλείο.

    Αντίθετα οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν έχουν την ίδια άποψη όπως και η Ελβετία, η Σιγκαπούρη, η Ιαπωνία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που αποτελούν πιθανές επιλογές για την μετεγκατάσταση της Ripple.

    «Οι ΗΠΑ δεν είναι στο ίδιο βηματισμό με άλλες αγορές της G20 και με τον τρόπο που σκέφτονται ορισμένες από αυτές τους κανονισμούς», πρόσθεσε.

    Ο Chris Larsen, συνιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Ripple, εξέφρασε για πρώτη φορά την επιθυμία της εταιρείας να μεταφέρει την παγκόσμια έδρα της εκτός των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Fortune νωρίτερα αυτό το μήνα.

    Η Ripple έχει εγκλωβιστεί σε μια νομική διαμάχη με ορισμένους επενδυτές κρυπτονομισμάτων που την κατηγορούν για πώληση μη εγγεγραμμένων τίτλων και παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με το XRP. Η εταιρεία αμφισβητεί αυτούς τους ισχυρισμούς.

    Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ δήλωσαν ότι τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin και το ethereum δεν είναι τίτλοι που πρέπει να ρυθμίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι μετοχές και τα ομόλογα. Για το XRP υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα.

    Τι είναι το XRP

    Το XRP είναι το τέταρτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με βάση την αξία, σύμφωνα με στοιχεία της CoinMarketCap. Σκοπός του είναι να δώσει στις τράπεζες τη δυνατότητα να μεταφέρουν κάθε είδους περιουσιακού στοιχείου, είτε πρόκειται για κάποιο νόμισμα, για χρυσό, ή οποιοδήποτε άλλο με ταχύτητα και μειωμένο κόστος συναλλαγών.

    Η εταιρεία συνεργάζεται με μερικά από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου, όπως η Santander και η American Express. Ωστόσο, αυτές οι εταιρείες δεν χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή το XRP για τη διευθέτηση συναλλαγών.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ