• ΑΓΟΡΕΣ

    HSBC: Σύσταση αγοράς για ΟΠΑΠ και Jumbo – Οι τιμές-στόχοι

    • NewsRoom
    HSBC

    HSBC


    Σε σύσταση αγοράς για τις μετοχές του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -1,81% 16,28 και της Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,56% 28,54 προχωρά η HSBC, η οποία βλέπει υψηλά περιθώρια ανόδου για τους δύο τίτλους (25,4% και 34,5% αντίστοιχα).

    Οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας αναθεωρούν την τιμή στόχο της μετοχής του ΟΠΑΠ στα 14 ευρώ, με τον εκτιμώμενο δείκτη τιμής προς κέρδη (P/E) για το 2021  να διαμορφώνεται στις 11,2 φορές. Για την μετοχή της Jumbo η νέα τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 18,50 ευρώ, με τον εκτιμώμενο δείκτη τιμής προς κέρδη να διαμορφώνεται στις 11,8 φορές.

    Η HSBC εκτιμά πως ο Ιανουάριος θα χαθεί για το λιανεμπόριο, ενώ και το πρώτο τρίμηνο θα συνεχίσει με ασθενείς επιδόσεις. Ωστόσο, με την σταδιακή αύξηση των εμβολιασμών αναμένει μια ισχυρότερη ανάκαμψη για το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ η ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα υποστηρίξει επίσης σε ένα βαθμό τα νοικοκυριά και τα εισοδήματα τους.

    Για τον ΟΠΑΠ, θεωρούν πως οι προπληρωμένοι φόροι (gross gaming tax) ύψους 1,83 δισ. ευρώ το τέλος του 2020 για την περίοδο 2020-2030 θα μπορούσαν δώσουν πρόσθετη αξία για τη μετοχή, ενώ θεωρεί πως μπορεί να συνεχίσει να παρέχει υψηλή μερισματική απόδοση χάρη στις  βελτιωμένες λειτουργικές ταμειακές ροές και το περιορισμένο επενδυτικό πρόγραμμα.  Μάλιστα στέκεται στην στρατηγική επένδυση με την Stoiximan, θεωρώντας πως θα αποτελέσει το βασικό μοχλό ανάπτυξης για τα επόμενα 3-5 χρόνια, μαζί με τα πρόσθετα οφέλη από την ωρίμανση των VLTs.

    Για την Jumbo, οι αναλυτές θεωρούν πως η εταιρείας έχει επιδείξει επανειλημμένα την ανθεκτικότητά της, όπως πιστοποιήθηκε στην ισχυρή ανάκαμψη που καταγράφηκε μετά το τέλος του πρώτου lockdown και πριν την αρχή του δεύτερου. Πάντως παρατηρεί πως υστερεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο και η ανάπτυξη του διαδικτυακού καναλιού, όπως φάνηκε κατά το δεύτερο lockdown. Μια επιτάχυνση και σε αυτό τον τομέα, θα μπορούσε να προσφέρει μια περαιτέρω ανοδική κίνηση στις πωλήσεις της, εκτιμά η HSBC.



    ΣΧΟΛΙΑ