• ΑΓΟΡΕΣ

    HelleniQ Energy: Πότε θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για ποσοστό 10%-11%

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος της Helleniq Energy

    Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος της Helleniq Energy


    Τρίτη πτωτική συνεδρίαση χθες για τη μετοχή της HelleniQ Energy, διακινώντας συνολικά πάνω από 550 χιλιάδες κομμάτια, πραγματοποιώντας χθες έναν από τους μεγαλύτερους όγκους συναλλαγών για το 2023. 

    Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, ότι η μετοχή διορθώνει μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα 9μήνου και γ’ 3μήνου, τα 8 ευρώ (8,68 ευρώ υψηλό έτους).

    Οι ίδιες πηγές πάντως, αναφέρουν ότι έχει «πέσει σήμα» στις χρηματιστηριακές εταιρείες να τεθούν σε ετοιμότητα ενόψει του πολυαναμενόμενου βιβλίου προσφορών, κίνηση στην οποία, όπως έχει σχεδιαστεί, θα προχωρήσουν από κοινού το Ελληνικό Δημόσιο και η πλευρά Λάτση.

    Στο 35,47% ανέρχεται η συμμετοχή του Δημοσίου και σε 45,47% η συμμετοχή της πλευράς Λάτση, μέσω της Paneuropean Oil.

    Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μείωση της συμμετοχής από κοινού και συνολικά 10% ή οριακά πάνω από το 10% (11%).

    Δηλαδή από 5% θα μειώσει τη συμμετοχή του το ΤΑΙΠΕΔ και 5% η Paneuropean ή αν πρόκειται για το 11% από 5,5% η κάθε πλευρά.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζητούμενο είναι το σωστό timing για να πραγματοποιηθεί η κίνηση αυτή.

    Κάποιες πληροφορίες λοιπόν, κάνουν λόγο ευθύς αμέσως μετά την ολοκλήρωση του  roadshow που πραγματοποιεί η Morgan Stanley για τις ελληνικές μετοχές στο Λονδίνο, εκδήλωση στην οποία έδωσε το παρών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ βεβαίως συμμετείχε και η HelleniQ Energy, μαζί με άλλες 36 εισηγμένες.

    Κάποιες άλλες πληροφορίες βεβαίως αναφέρουν ότι θα πρέπει να αναμένεται και η αξιολόγηση της Fitch που ακολουθεί μετά την DBRS και την S&P και έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου.

    Εφόσον δεν προχωρήσει το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών μέχρι την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, θα πρέπει να αναμένεται η επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα οι πρώτες μέρες, 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου.

    Σημειώνεται ότι στις 24 Νοεμβρίου η Edison ανέβασε την τιμή στόχο για την μετοχή στα 9,7 ευρώ και πως διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο με  discount της τάξης του 40% σε σχέση με ομοειδείς επιχειρήσεις στη Ν. Ευρώπη ως προς το  p/e του 2025.

    Η μερισματική απόδοση για το 2024 παραμένει στο 6,4%.

    Με βάση τα αποτελέσματα, τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA διαμορφώνονται στο γ’ 3μηνο στα 400 εκατ. ευρώ και τα Συγκρίσιμα Καθαρά Κέρδη στα 218 εκατ.

    Συνολικά για το Εννεάμηνο 2023, τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA ανέρχονται σε 968 εκατ. ευρώ και τα Συγκρίσιμα Καθαρά Κέρδη σε 496 εκατ.   

    Τα καθαρά κέρδη στο γ’ 3μηνο, με βάση τα οικονομικά στοιχεία απογειώθηκαν σε 300 εκατ. ευρώ. 

    Διαβάστε επίσης

    Edison για HELLENiQ ENERGY: Ο μετασχηματισμός δημιουργεί αξία στους μετόχους – Τιμή στόχος τα €9,7

    Πώς Motor Oil και HELLENiQ ENERGY μετατρέπουν την Ελλάδα σε ενεργειακό hub

    HELLENiQ ENERGY: Τα χρυσά κέρδη των 1,1 δισ. του Σπύρου Λάτση και το προωθούμενο placement μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ



    ΣΧΟΛΙΑ