• ΑΓΟΡΕΣ

    Γιατί ο Τάκης Κανελλόπουλος βγαίνει πωλητής στην Τιτάν, οι αγορές του Θανάση Λαβίδα και η πίστη του Χρ. Γεωργακόπουλου στην ΕΥΠΙΚ

    Τάκης Κανελλόπουλος, Τιτάν


    Η μετοχή της ιστορικής τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν είναι από τις λίγες της μεγάλης κεφαλαιοποίησης που υποαποδίδουν στο ταμπλό, παρά το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης του Χ.Α. καταγράφει σχεδόν ιστορική κούρσα μέσα στο 2019, σχεδόν 47%.

    Και όχι μόνο αυτό, αλλά προβληματίζει και η στάση που έχουν μερικά από τα ιστορικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου, αφού ο κ. Τάκης Κανελλόπουλος, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., βγαίνει πωλητής, όταν η μετοχή βρίσκεται σχεδόν στα χαμηλά έτους (17,98 ευρώ) και απέχει αισθητά από τα 18,8 ευρώ που ήταν η τιμή μετά την δημόσια πρόταση και την παράλληλη διαπραγμάτευση σε Βρυξέλλες και Παρίσι.

    Αν και η μετοχή έκλεισε χθες στα 18,32 ευρώ, κοντά δηλαδή στα χαμηλά εβδομάδας, ένας από τους insider ο κ. Κανελλόπουλος βγαίνει πωλητής, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Χ.Α. από τις 27 Νοεμβρίου και μάλιστα από τα επίπεδα των 18,44 ευρώ! Κι όχι μόνο, αλλά ο ίδιος εμφανίζεται να πουλάει εκτός από 10 χιλιάδες τεμάχια, στα 18,44 ευρώ στις 27 Νοεμβρίου, 22 χιλιάδες στα 18,35 ευρώ, αξίας 403.654 ευρώ στις 29 Νοεμβρίου και άλλες 5 χιλιάδες τεμάχια στα 18,41 ευρώ στις 2 Δεκεμβρίου, αξίας 92 χιλιάδων ευρώ.

    Αυτό όταν ο κ. Θανάσης Λαβίδας, με τα γνωστά οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει με τον γιο του έγκλειστο σε μία από τις πλέον σκληρές φυλακές των Ηνωμένων Πολιτειών με κατηγορίες για inside trading, στο μέτρο του δυνατού, βγαίνει αγοραστής. Συγκεκριμένα, στο διήμερο 27-29 Νοεμβρίου αγόρασε 80 χιλιάδες τεμάχια.

    Τα γυαλιά δε βάζει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Πίστης κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, που στις 2 Δεκεμβρίου αγόρασε 80 χιλιάδες τεμάχια αξίας 381 χιλιάδων ευρώ. Ο κ. Γεωργακόπουλος είναι διευθύνων σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Πίστη, ενώ η μετοχή απέχει αισθητά από τα χαμηλά της, τα 3,40 ευρώ, που σημαίνει ότι ο insider κ. Γεωργακόπουλος αγοράζει προφανώς γιατί πιστεύει στην εταιρεία του. Χθες η Ευρωπαϊκή Πίστη έκλεισε με άνοδο, στα 4,85 ευρώ και όγκο 13.000 τεμαχίων. Τα υψηλά 52 εβδομάδων εντοπίζονται στα 54,62 ευρώ.

    Τέλος, ίδια μέρα με το δημοσίευμα του mononews.gr για το πόσο αφρόντιστη είναι η μετοχή της Πλαίσιο, στις 29/11, ο βασικός μέτοχος κ. Γ. Γεράρδος αγόρασε μετοχές της εταιρείας του, 3.500 τεμάχια, στα 3,55 ευρώ. Σχεδόν μία εβδομάδα μετά, δηλαδή χθες, το χαρτί έκλεισε σε νέα χαμηλά 52 εβδομάδων, στα 3,50 ευρώ…



    ΣΧΟΛΙΑ