ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανοδικά κινήθηκαν τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης την Δευτέρα, ξεκινώντας την τελευταία εβδομάδα του 2021.
Οι επενδυτές είδαν με αισιοδοξία τα στοιχεία των ερευνών γύρω από την μετάλλαξη Όμικρον, τα οποία έδειξαν πως έχει χαμηλότερη νοσηρότητα από την Δέλτα, αν και πιο μεταδοτική. Πάντως τα κρούσματα στην Ευρώπη σημειώνουν έξαρση, με την Βρετανία μάλιστα να ανακοινώνει τις προηγούμενες ημέρες ημερήσια κρούσματα άνω των 100.000.
Στην Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 15.835,25 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0.50%,όπως και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 7.140,39 μονάδες με άνοδο 0.76%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις 27.231,20 μονάδες με άνοδο 0.80%, και στην Μαδρίτη ο IBEX 35 έκλεισε στις 8.622,10 μονάδες σημειώνοντας 0.68%.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 485,49 μονάδες +0.62%
Την μεγαλύτερη άνοδο, μεταξύ των μετοχών του Stoxx 600, σημείωσε η νορβηγική εταιρεία παραγωγής υδρογόνου από ΑΠΕ, η NEL ASA, που έκλεισε με άνοδο 5.60%. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των μετοχών του δείκτη σημείωσε η ελβετική Zur Rose Group, κλείνοντας στο -2.70%.
Άνοδο 4,76% σημείωσε η μετοχή της σουηδικής Storskogen, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση της LNS.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τζιτζικώστας: Παρέδωσε επιταγή 277 εκατ. ευρώ για την έναρξη των σιδηροδρομικών-οδικών έργων Αλεξανδρούπολης-Πυθίου
- Μετρό και λεωφορεία σε ειδικό πρόγραμμα για τη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ
- ΑΔΜΗΕ: Ισχυρό αποτύπωμα από τη σύνοδο της ένωσης GO15 στην Αθήνα
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 11 έως 15 Μαΐου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.