• ΑΓΟΡΕΣ

    ΕΥΑΘ: «Ζεστά» στο ταμείο, πάνω από 91 εκατ. ευρώ!

    Ο CEO της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης

    Ο CEO της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης


    Σε μηχανή παραγωγής μετρητών έχει εξελιχθεί η ΕΥΑΘ. To 2021 πέτυχε ρεκόρ εισπράξεων με αποτέλεσμα την αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων στα 91,3 εκατ. ευρώ.

    Ως προς το αν χρειάζεται να έχει τόσο μεγάλο ταμείο σε σύγκριση με την αποτίμηση ή αν σκέφτεται να αυξήσει το μέρισμα, η διοίκηση δήλωσε στους αναλυτές πως σε ένα τέτοιο περιβάλλον όπως το τωρινό, αισθάνεται ασφάλεια με τη ρευστότητα που έχει και πως θα προτείνει ένα καλό μέρισμα, αλλά οι μέτοχοι θα αποφασίσουν το ύψος του.

    Σημειωτέον, ότι παρά τις πληθωριστικές πιέσεις δεν έχει παρατηρηθεί κάποια μείωση των εισπράξεων, αντιθέτως συνεχίζεται η καλή πορεία του 2021 και στη νέα χρήση λόγω και της ρύθμισης των χρεών μεγάλων πελατών.

    Οι επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανέρχονται σε 85 εκατ. ευρώ ενώ επενδύσεις άλλων 50 εκατ. ευρώ βρίσκονται σε στάδιο συμβασιοποίησης.

    Όταν ολοκληρωθεί το έργο κατασκευή επέκτασης και εγκατάστασης επεξεργασίας νερού συνολικού ύψους 21,7 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών της ΕΥΑΘ αναμένεται να αυξηθεί κατά 30% σύμφωνα με τη διοίκηση.

    Άλλα 41 εκατ. ευρώ επενδύονται στην ανακαίνιση και ενεργειακή βελτίωση με λειτουργική αναβάθμισης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων.

    Η ΕΥΑΘ συμμετέχει μέσω της θυγατρικής της ΕΥΑΘ Υπηρεσίες ΑΕ και ως μέλος Ένωσης Εταιρειών, στον Δημόσιο Διεθνή Διαγωνισμό «Υλοποίηση Φράγματος Χαβρία Χαλκιδικής, Εγκαταστάσεων Νερού και Δικτύων, με Σ.Δ.Ι.Τ.

    Το έργο βρίσκεται στη β’ φάση, ενώ είναι έργο αξίας περίπου 167 εκατ. ευρώ, με περίοδο Κατασκευής τα 3 έτη και περίοδο λειτουργίας και συντήρησης, 27 έτη.

    Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία μέτοχος στις εταιρείες ύδρευσης πρέπει να είναι το δημόσιο, δεν έχει αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό και στις επενδύσεις.

    Η εισηγμένη ανακοίνωσε μικρή μείωση EBITDA το 2021 και σταθερά σχεδόν καθαρά κέρδη στα 11,3 εκατ. ευρώ από 11,8 εκατ. ευρώ το 2020.

    Να σημειωθεί πως τα ταμειακά διαθέσιμα των 91,3 εκατ. ευρώ αποτελούν το 57% της αποτίμησης των 160,4 εκατ. ευρώ, ενώ το p/e για τη χρήση είναι 14,2 φορές χωρίς να αφαιρεθούν τα ταμειακά διαθέσιμα.

    Το μέρισμα που προτείνει η γενική συνέλευση είναι 0,219 ευρώ ανά μετοχή ή μερισματική απόδοση 4,9%.

    Διαβάστε επίσης:

    Bitcoin: Βουτιά κάτω από τα 39.000 δολάρια

    Σε υψηλό πέντε εβδομάδων ο χρυσός

    Τιτάν: Κερδίζει έδαφος το σενάριο για την εισαγωγή στη Wall Street της ισχυρής, αμερικανικής θυγατρικής



    ΣΧΟΛΙΑ