• ΑΓΟΡΕΣ

    Euroxx: Περιθώριο ανόδου έως και 90% για τη μετοχή της Lamda Development

    • NewsRoom
    Lamda Development: Την άνοιξη του 2022 ξεκινά η κατασκευή του πρώτου κτιρίου στο Ελληνικό

    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος Lamda Development


    Νέα τιμή στόχο στα 14 ευρώ από τα 11 προηγουμένως δίνει η Euroxx για την μετοχή της Lamda Development, τονίζοντας ότι έχει περιθώριο ανόδου 90% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα, καθώς η χρηματιστηριακή αξία που δίνει στην εταιρεία το έργο του Ελληνικού δεν έχει αποτιμηθεί ακόμα στο ταμπλό του χρηματιστηρίου.

    Σε έκθεσή της για την Lamda, η Euroxx επισημαίνει ότι η καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) της εταιρείας έφτασε τα 1,392 δισ. ευρώ, έχοντας ενισχυθεί με κέρδη αναπροσαρμογής 306 εκατ. ευρώ λόγω Ελληνικού. Έτσι η Lamda διαπραγματεύεται με discount 6% προς το NAV της.

    Η Lamda έχει εξασφαλίσει ήδη συμβόλαια προπώλησης αξίας 700 εκατ. ευρώ κυρίως από τις βίλες και την μαρίνα (MRT), με το στόχο έως το τέλος του 2021 να έχει εξασφαλίσει στα 1,2 δισ. ευρώ, ποσό που επαρκεί για την χρηματοδότηση του έργου για τα πρώτα πέντε χρόνια, αρχίζοντας μάλιστα να δημιουργεί και θετικές ταμειακές ροές.

    Η έναρξη των έργων υποδομής έχει προγραμματιστεί το α’ εξάμηνο του 2022 (ο πρώτος διαγωνισμός εντός Νοεμβρίου) και θα ακολουθήσουν τα κτίρια στο β’ εξάμηνο, ενώ το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για το Vouliagmeni Mall καλύπτει ήδη το 60% της προβλεπόμενης χωρητικότητας.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται κατά 0,98 φορές της λογιστική της αξία για το 2021 (P/BV), 0,88 για το 2022 και 0,80 για το 2023.

    Διαβάστε επίσης

    Lamda Development: Οι αναρτήσεις του Οδυσσέα Αθανασίου για τις εργασίες στο Ελληνικό – Τι ακολουθεί



    ΣΧΟΛΙΑ