• ΑΓΟΡΕΣ

    Eurobank Equities: Έρχεται το μεγάλο comeback του Χ.Α. – Τα «top picks» της χρηματιστηριακής

    • NewsRoom


    Προοδευτική αύξηση της έκθεσης στο ρίσκο, σε ό,τι αφορά το ελληνικό χαρτοφυλάκιό τους, συνιστούν στους επενδυτές οι αναλυτές της Eurobank Equities, σε ανάλυσή τους για τις προοπτικές του 2021, το οποίο, όπως επισημαίνουν, θα σηματοδοτήσει το μεγάλο «comeback» της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς. Και τούτο διότι διαβλέπουν ότι το εμβόλιο θα οδηγήσει την αγορά σε rebound.

    Τούτων λεχθέντων, οι αναλυτές της Eurobank Χρηματιστηριακής τάσσονται υπέρ μιας ισορροπημένης στροφής στο ρίσκο, με ένα χαρτοφυλάκιο που θα περιλαμβάνει όχι μόνο εισηγμένες που θα βγουν κερδισμένες από το άνοιγμα της αγοράς μετά το lockdown (όπως ο ΟΠΑΠ), αλλά και «play αναδιάρθρωσης» (ΔΕΗ), τίτλους που ακολουθούν τις διακυμάνσεις της αγοράς και έχουν ελκυστική τιμή σήμερα (EXAE), καθώς και μετοχές που συνδυάζουν κυκλικά και αμυντικά χαρακτηριστικά (Mytilineos).

    Από τις τράπεζες, οι αναλυτές της Eurobank προτιμούν, όπως σημειώνουν, τη μετοχή της ΕΤΕ ΕΤΕ -1,09% 7,26, δεδομένου του ισχυρού ισολογισμού της Εθνικής Τράπεζας, που ανοίγει τον δρόμο για ανάκαμψη της κερδοφορίας, αλλά και της ελκυστικής αποτίμησης της μετοχής.

    Καθώς αυξάνεται η εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη, συνιστούν στροφή σε μια πιο επιθετική κατανομή, η οποία θα περιλαμβάνει ονόματα με κυκλικό προσανατολισμό (όπως είναι για παράδειγμα η Fourlis).

    Οι κίνδυνοι που μπορεί να επηρεάσουν το θετικό outlook τους για τις ελληνικές μετοχές απορρέουν σαφώς, όπως επισημαίνουν, από την πορεία της πανδημίας COVID-19, αλλά και του εμβολιασμού του πληθυσμού.

    Βραχυπρόθεσμα, οι προοπτικές επισκιάζονται από την αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τη διάρκεια των περιοριστικών για την οικονομική δραστηριότητα μέτρων, αλλά πιστεύουν πως ο εμβολιασμός μειώνει τους κινδύνους.

    Η στήριξη που παρέχεται σε επίπεδο πολιτικής διεθνώς, τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης στη χώρα και η επικείμενη ροή κεφαλαίων από την ΕΕ δημιουργούν εποικοδομητικό υπόβαθρο για τις ελληνικές μετοχές.

    Σημειώνουν δε πως, αν ληφθεί υπόψη το ελκυστικό επίπεδο αποτίμησης (οι ελληνικές μη τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται με discount μεγαλύτερο του 40% EV/EBITDA έναντι των ευρωπαϊκών ομοειδών τους και οι ελληνικές τράπεζες με discount περίπου 50% P/TBV έναντι των τραπεζών της περιφέρειας), θεωρούν πως οι ελληνικές μετοχές αποτελούν μια ελκυστικότατη πρόταση κινδύνου-οφέλους.

    Μάλιστα, κατά την άποψή τους, οι τάσεις που καταγράφονται διεθνώς, όπως η στροφή στην αξία και η επιτάχυνση των εισροών σε μετοχικούς τίτλους, στηρίζουν περαιτέρω τη θέση υπέρ των ελληνικών μετοχών.



    ΣΧΟΛΙΑ