• ΑΓΟΡΕΣ

    Eurobank Equities για Coca-Cola HBC: Αγοράστε τη μετοχή – Αύξηση της τιμής στόχου στα 33,5 ευρώ

    O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC

    O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC


    Η Eurobank Equities και η αναλύτρια Ναταλία Σβύρου-Σβυριάδη επισημαίνουν ότι η Coca Cola HBC (CCH) παρουσίασε μια σειρά ισχυρών αποτελεσμάτων για το 2023, πάνω από το ανώτερο άκρο της καθοδήγησης της διοίκησης και των προβλέψεων.

    Η αποτίμηση παραμένει ελκυστική και η μετοχή εξακολουθεί να παραμένει κάτω από τη μακροπρόθεσμη μέση αποτίμησή της (υψηλότερα από 9 φορές τον δείκτη EV/EBITDA και σε έκπτωση πάνω από 20% έναντι των μέσων της ΕΕ), ενσωματώνοντας ουσιαστικά ακόμη ένα αυξημένο ασφάλιστρο κινδύνου λόγω της έκθεσής της στις αναδυόμενες αγορές.

    «Μετά τις αλλαγές στις εκτιμήσεις μας και αφού μειώσουμε ελαφρώς το WACC στο 8,3% (από 9,2% προηγουμένως), αυξάνουμε την τιμή στόχο στα 33,5 ευρώ (από 30,8 ευρώ προηγουμένως). Με το δικό μας στόχο, η CCH θα διαπραγματεύεται με μελλοντικό δείκτη 12 μηνών EV/EBITDA 9 φορές, κοντά στο δικό της μακροπρόθεσμο μέσο όρο και εξακολουθεί να έχει έκπτωση πάνω από 10% σε σχέση με τους μέσους όρους της ΕΕ», εξηγεί η Σβύρου- Σβυριάδη.

    «Η εταιρεία απολάμβανε ισχυρότερη από την αναμενόμενη λειτουργική μόχλευση, καταφέρνοντας να διευρύνει τα περιθώρια προσαρμοσμένου EBIT κατά 50 μ.β. (στο 10,6%) παρά τις πολλαπλές προκλήσεις (πιέσεις οικονομικής προσιτότητας, κρίση ρευστότητας στη Νιγηρία). Αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης των τιμών/μείγματος (+19 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως και περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το consensus) και της υγιούς αύξησης του όγκου (+1,7% οργανικά), με τον όμιλο να κερδίζει μερίδιο αγοράς, ενώ συνεχίζει να αναπτύσσει τμήματα με υψηλότερα περιθώρια κέρδους (καφές, ενέργεια)», υπογραμμίζει η αναλύτρια της Eurobank Equities.

    Η καθοδήγηση της CCH για φέτος προβλέπει 3% με 9% οργανική αύξηση του EBIT, υποδεικνύοντας ουσιαστικά προσαρμοσμένο EBIT μεταξύ €1.070 εκατ. και €1.160 εκατ. Οι βασικοί παράγοντες που στηρίζουν την πορεία της CCH συνοψίζονται σε: 1) 6% με 7% οργανική αύξηση της ανώτατης γραμμής και 2) χαμηλό έως μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό συγκρίσιμου πληθωρισμού κόστους, 3) αντίθετος άνεμος συναλλαγματικών ισοτιμιών που προβλέπεται στα €30-50 εκατ. και περίπου €5-10 εκατ. μεταβολή του πεδίου εφαρμογής από την εξαγορά της Finlandia στη γραμμή EBIT.

    «Διατηρούμε μια συντηρητική στάση αυξάνοντας μόνο οριακά τις προβλέψεις μας παραμένοντας κοντά στο υψηλό άκρο του καθοδηγούμενου εύρους. Η CCH έχει λάβει αξιοσημείωτη τιμολόγηση το 2022 και το 2023 και προτιμούμε να διατηρήσουμε μια σχετικά συντηρητική στάση ενόψει του μέλλοντος. Αυτό μεταφράζεται σε οργανική αύξηση των εσόδων κατά 6% με 7% ετησίως και αύξηση του προσαρμοσμένου EBIT κατά 4% με10% την ίδια περίοδο. Για το 2024, εκτιμούμε προσαρμοσμένο EBIT ύψους €1.132 εκατ. (+4,4% ετησίως, περίπου 7,3% οργανικά), στο υψηλότερο σημείο των προβλέψεων. Ο υγιής ισολογισμός δίνει επιλογές την εταιρεία. Μακροπρόθεσμα πιστεύουμε ότι η CCH παραμένει σε καλή θέση για να επωφεληθεί από την αναπτυσσόμενη αγορά μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση ποτών (NARTD) και την επέκταση των περιθωρίων, καθώς και από την αυξανόμενη κατά κεφαλήν κατανάλωση στις λιγότερο ανεπτυγμένες αγορές, τα κέρδη μεριδίων και τις ευκαιρίες πριμοδότησης. Τα βασικά πλεονεκτήματα του ομίλου, δηλαδή η ισχυρή ρευστότητα και η ικανότητα δημιουργίας μετρητών, παραμένουν ανέπαφα, γεγονός που υποδηλώνει επιλογές σε εξαγορές και συγχωνεύσεις που αυξάνουν την αξία ή περιθώριο για υψηλότερα μερίσματα», καταλήγει η Eurobank Equities.

    Διαβάστε επίσης:

    Optima bank για ΟΠΑΠ: Tο πιο ελκυστικό μερισματικό παιχνίδι στο ΧΑ – Αύξηση τιμής στόχου στα €19,30

    Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Ολοκληρώθηκε η περίοδος σταθεροποίησης για τη μετοχή

    Ebury: Το δολάριο υποχωρεί εξαιτίας των στοιχείων της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ