• ΑΓΟΡΕΣ

    Eurobank Equities: Διατηρεί στις κορυφαίες επιλογές την Jumbo – Αυξάνει την τιμή στόχο στα 25,60 ευρώ

    Απόστολος Βακάκης, JUMBO

    Απόστολος Βακάκης, JUMBO


    Η Eurobank Equities διατηρεί τη μετοχή της Jumbo στις κορυφαίες επιλογές της με σύσταση αγοράς και την ίδια χρονική στιγμή αυξάνει την τιμή στόχο στα 25,60 € από 19,50 € πριν.

    Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή η αύξηση των πωλήσεων ήταν εντυπωσιακή καθώς η επιχείρηση συνεχίζει να δημιουργεί σημαντική αύξηση της τάξεως του 40% στη διάρκεια του 2023 μετά το +14% κατά το 2022.

    Παρότι το α’ τρίμηνο του 2023 έχει επηρεαστεί από έκτακτα γεγονότα όπως είναι ο θετικός καιρός του Ιανουαρίου αλλά και η σεζόν του καρναβαλιού, η αύξηση των πωλήσεων μέχρι τώρα το 2023 παραμένει εντυπωσιακή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής.

    Αναφορικά με την αποτίμηση, η Eurobank Equities εκτιμά ότι παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και για αυτό αυξάνει την τιμή στόχο στα 25,6 €. Ο στόχος της αποτίμησης είναι στις 7,6 φορές σε όρους αξίας επιχείρησης προς λειτουργικά κέρδη ενώ η τρέχουσα αποτίμηση διατηρεί μια έκπτωση της τάξεως του 25% έναντι των ανταγωνιστών και των συγκρίσιμων εταιρειών, το οποίο είναι ιδιαίτερα πεσιμιστικό.

    Όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή, τα jumbonomics, δίνουν στην επιχείρηση ένα ξεκάθαρο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη βασική της αγορά που είναι η Ελλάδα, το οποίο συνδυάζεται από ευρύτητα προϊόντων, χαμηλές τιμές και logistics. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός έχει σαν αποτέλεσμα να απομονώνεται ο κίνδυνος να επηρεαστούν αρνητικά οι πωλήσεις της εταιρείας από το ηλεκτρονικό εμπόριο.

    Ακόμα πιο εκπληκτική αύξηση κερδών- 20% αναβάθμιση των εκτιμήσεων

    Από το προηγούμενο σημείωμά της Eurobank Equities τον Ιανουάριο, το κόστος ναυτιλίας έχει πέσει άλλο ένα 10% – με τα ναύλα να επιστρέφουν στα προ-COVID επίπεδα το 2023-24 – ενώ ο ΔΤΚ της Κίνας παραμένει σε αρνητικό έδαφος.

    Σε συνδυασμό με το ισχυρό μείγμα τιμών, αυτοί οι παράγοντες διαμορφώνουν μια ακόμη καλύτερη εικόνα για τα περιθώρια κέρδους της Jumbo από ό,τι είχε προηγουμένως συνυπολογίσει.

    Ως εκ τούτου, αναπροσάρμοσε τις προβλέψεις για το μικτό περιθώριο κέρδους, προβλέποντας τώρα μια επέκταση 60 μ.β. το 2023 (στο 55,5%, με την καθοδήγηση της διοίκησης για 54%), ακολουθούμενη από μια μικρή διάβρωση το 2024 (στο 55,4%).

    Στο μέτωπο των γενικών εξόδων, ο αντίκτυπος από την αύξηση του κατώτατου μισθού μπορεί να απορροφηθεί άνετα, ενώ το κόστος ενέργειας το 2023 δεν φαίνεται πιθανό να προκαλέσει σημαντική μεταβολή.

    Σε αυτό το πλαίσιο, έχει αυξήσει τα EBITDA 2023-24 κατά 20% στα 391 εκατ. ευρώ το 2023 ή 17% πάνω από την τρέχουσα εκτίμηση των αναλυτών.

    Με βάση τους νέους αριθμούς, η Jumbo θα επιτύχει μέση ετήσια αύξηση EBITDA κατά 13% το 2022-23, μια αρκετά εντυπωσιακή επίδοση δεδομένης της καταιγιστικής αύξησης των αντίθετων ανέμων το 2022.

    Διαβάστε επίσης:

    Απόστολος Βακάκης: Το δάκρυ, ο γιος του και το ηχηρό όχι σε αυτούς που θέλουν να τον αποσύρουν από τη διοίκηση του Jumbo

    Mark Mobius: Γιατί ο γκουρού των αγορών θεωρεί κορυφαία επιλογή τις μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών



    ΣΧΟΛΙΑ