• ΑΓΟΡΕΣ

    Ebury: Σχόλιο για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου

    • NewsRoom
    Ο Enrique Diaz – Alvarez, Chief Risk Officer στην εταιρία διεθνών πληρωμών Ebury

    Enrique Diaz – Alvarez, Chief Risk Officer στην εταιρία διεθνών πληρωμών Ebury


    Σήμερα το πρωί βγήκαν κάποιες σπάνιες θετικές ειδήσεις για την κατάσταση της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς για πρώτη φορά σε 4 μήνες ο πρόδρομος δείκτης PMI (50,1) του Νοεμβρίου ξεπέρασε απροσδόκητα το βασικό επίπεδο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

    Η ανάκαμψη της δραστηριότητας των υπηρεσιών, ειδικότερα, θα πρέπει να κατευνάσει κάπως τις ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα ύφεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι μια συρρίκνωση του ΑΕΠ θα αποφευχθεί το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

    Η απότομη χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων αναμένεται να φέρει ευπρόσδεκτη ανακούφιση στις επιχειρήσεις, όπως και η αυξανόμενη πιθανότητα η Τράπεζα της Αγγλίας να έχει ήδη φτάσει στην κορυφή της ανόδου των επιτοκίων. Με τα δεδομένα αυτά, οι προοπτικές για την οικονομία της Βρετανίας δεν είναι καθόλου ρόδινες.

    Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, οι συνολικές νέες παραγγελίες μειώθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα και η ζήτηση για εξαγωγές μειώθηκε.

    Στην καλύτερη περίπτωση αναμένουμε μέτρια ανάπτυξη της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου τους επόμενους μήνες και, στη χειρότερη, μια ήπια τεχνική ύφεση.

    Αυτή η μάλλον εύθραυστη προοπτική ανάπτυξης θα μπορούσε να δράσει για να συγκρατήσει τα περιουσιακά στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου και θα μπορούσε να σημάνει κάποιον μικρό κίνδυνο για τη γενικά αισιόδοξη άποψή μας για τη στερλίνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας: Εκτοξεύει στο 40% το επιτόκιο

    Βρετανία: Άλμα στα τιμολόγια ρεύματος από αρχές 2024 – Λιγότερη κατανάλωση, μεγαλύτερη αύξηση

    NTT Group: Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα από τον ιαπωνικό κολοσσό των $100 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ