• Business

    NTT Group: Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα από τον ιαπωνικό κολοσσό των $100 δισ.

    Ευάγγελος Κωνσταντίνης, CEO της NTT Data Ελλάδος


    «Απόβαση» στην Ελλάδα έκανε ο ιαπωνικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός NTT Group των 100 δις. δολαρίων τζίρο, αφού άνοιξε σύγχρονα γραφεία προκειμένου να εξυπηρετήσει τις εργασίες τους, δείχνοντας παράλληλα ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρας μας.

    Η ανάπτυξη και το θετικό οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στο κομμάτι των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας, προσελκύει μεγάλους ξένους παίχτες που επενδύουν στη χώρα μας, βάζοντας την στο χάρτη των σύγχρονων τεχνολογιών.

    Η NTT Data, θυγατρική της NTT Group, ήρθε στην Ελλάδα πριν από 1,5 χρόνο, λειτουργεί γραφεία και ήδη απασχολεί 120 εργαζόμενους. Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της NTT Data Ελλάδος κ. Ευάγγελος Κωνσταντίνης, το 2023 αναμένεται να κλείσει με τζίρο στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ το 2024 περιμένουν τζίρο άνω των 20 εκατ. ευρώ.

    Ο ίδιος τόνισε ότι «στον ενάμιση χρόνο ο όμιλος αισθάνεται δικαιωμένος από την επιλογή του να επενδύσει στην Ελλάδα. Τα νέα γραφεία αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά. Τόσο πολιτικά, όσο οικονομικά το περιβάλλον ικανοποιεί το Group».

    Μάλιστα όπως είπε ο τζίρος το 2026 αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 25 εκατ. ευρώ το 2026.

    Η ΝΤΤ Data έχει παρουσία σε πάνω από 30 χώρες, με τον τζίρο να ξεπερνάει τα 30 δις ευρώ. Η NTT Ελλάδος είναι τμήμα του ευρωπαϊκού cluster με τζίρο 3 δισ. δολ. συνολικά. Εξυπηρετούν ΟΗΕ, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οργανισμοί φαρμάκων, εταιρείες χημικών, γενικά οργανισμοί που είναι στην ευρύτερη σφαίρα του Δημοσίου, ενώ στην Ελλάδα εργάζονται αποκλειστικά για μεγάλα έργα του ευρωπαϊκού Δημοσίου.

    «Στόχος της NTT Data Ελλάδος είναι να καθιερωθεί στην Αθήνα, ενώ κοιτάζουμε άνοιγμα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Κρήτη» τόνισε ο κ. Κωνσταντίνης, «ενώ δίνουμε έμφαση σε έργα κυβερνοασφάλειας, ανάπτυξη μεγάλων έργων πληροφορικής, data και cloud».

    Οι στόχοι και τα νέα βήματα

    Η NTT DATA είναι μία από τις 10 κορυφαίες εταιρείες παροχής υπηρεσιών πληροφορικής στον κόσμο και η είσοδος της στην Ελλάδα μόνο τυχαία δεν ήταν.

    Άλλωστε τον Μάιο, σε εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί η κα.  Miyuki Ide Διευθύντρια Λειτουργίας του Ομίλου ΝΤΤ DΑΤΑ και επικεφαλής επιχειρηματικής υποστήριξης και συμβουλευτικής για την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, είχε τονίσει ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια ανταγωνιστική αγορά με πολύ υψηλού επιπέδου επαγγελματίες.

    Πράγμα το οποίο επιβεβαίωσε και χθες ο κ. Κωνσταντίνης, ο οποίος αναφέρθηκε ειδικώς στους Έλληνες μηχανικούς και στο ταλέντο που είναι…ξακουστό στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι αυτό το στοιχεία είναι κάτι που οι ξένοι (οι Ιάπωνες εν προκειμένω) εκτιμούν ιδιαίτερα.

    Στην ελληνική αγορά η NTT επικεντρώνεται σε έργα κυβερνοασφάλειας, ανάπτυξη μεγάλων έργων πληροφορικής, data και cloud ενώ σε επόμενη φάση τους ενδιαφέρει να μπουν στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα.

    Επίσης ο κ. Κωνσταντίνης αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενες συνεργασίες, τονίζοντας ότι η ΝΤΤ είναι ανοιχτεί σε προτάσεις που θα δημιουργήσουν αξία, ενώ ήδη συνεργάζονται με μεγάλους ομίλους, όπως ΟΤΕ, Netcompany-Intrasoft και Unisystems.

    H NTT μπήκες στην Ελλάδα για τα Data Centers καθώς το ενδιαφέρον σε αυτό τον κλάδο είναι αυξημένο και η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο, ειδικά μετά τις μεγάλες επενδύσεις από Lancom και Digital Realty. Ωστόσο ο κ. Κωνσταντίνης παραδέχεται ότι στην πληροφορική εξακολουθούμε να είμαστε πίσω ως χώρα, ωστόσο θεωρεί ότι έχουμε μεγάλες προοπτικές ανόδου.

    Διαβάστε επίσης:

    Quest: Στα 827 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο εννεάμηνο – Αύξηση 9,6% στα EBITDA

    Κυρανάκης: Θωρακίζουμε τα ακριτικά νησιά – Έρχεται έργο για ενίσχυση του σήματος

    Motor Oil: Πράσινες επενδύσεις 4 δισ. έως το 2030



    ΣΧΟΛΙΑ