• ΑΓΟΡΕΣ

    ΔΕΗ: Γιατί η αγορά είναι ικανοποιημένη από την εκπλήρωση των στόχων του «πράσινου ομολόγου»

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ


    Tην απόλυτη ικανοποίησή τους δηλώνουν οι αναλυτές απέναντι στη διοίκηση της ΔΕΗ και τον Γιώργο Στάσση μετά τη δημοσίευση της έκθεσης για την απόδοση του sustainability linked bond (πράσινο ομόλογο) των 650 εκατ. ευρώ που είχε εκδώσει πριν από 1,5 χρόνο η Επιχείρηση. Κι αυτό, όπως αναφέρουν πληροφορίες, γιατί, παρά την κρίση στην ενέργεια που χαρακτήρισε το 2022, η ΔΕΗ πέτυχε μείωση εκπομπής ρύπων 36% έναντι 40% που προέβλεπαν οι όροι έκδοσης του ομολόγου.

    Ο βασικός λόγος για την ικανοποίηση των αναλυτών έγκειται στο ότι η ΔΕΗ, ούτως ή άλλως, πέτυχε σημαντική μείωση CO2 έναντι του στόχου που είχε τεθεί, με αμελητέο penalty στο επιτόκιο 0,50%.

    Από την άλλη αν έπιανε τον στόχο εν μέσω ενεργειακής κρίσης όπως αυτή που βίωσαν επιχειρήσεις, παραγωγοί ενέργειας και καταναλωτές, τότε θα υπήρχε αντίδραση πως δήθεν οι στόχοι ήταν χαλαροί εξ αρχής και σκοπίμως…

    H ΔΕΗ, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, αποδεικνύει ότι δεν κάνει green washing, δηλαδή η πρακτική που ακολουθούν ορισμένες εταιρείες να παραπλανούν τους καταναλωτές ή το κοινό, κάνοντας τους να πιστεύουν ότι ένα προϊόν, μια υπηρεσία, είναι φιλικά προς το περιβάλλον ή βιώσιμα, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Ήπια αντίδραση, προβάδισμα στις τράπεζες μετά το sell off

    Οι δραματικές 24 ώρες για την Credit Suisse: Πώς οι Ελβετοί είπαν το «whatever it takes»



    ΣΧΟΛΙΑ