• Cryptocurrencies

    Το Bitcoin αγγίζει τα $29.000 σε ένα ακόμη ιστορικό υψηλό

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Η τιμή του Bitcoin ξεπέρασε τα 29.000 δολάρια για να σπάσει ακόμη ένα ρεκόρ την τελευταία ημέρα του 2020.

    Το διάσημο κρυπτονόμισμα δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης μετά το εκρηκτικό ράλι του Δεκεμβρίου. Η τιμή του έφθασε μέχρι και τα 29.292 δολάρια, ενώ πριν από λίγο υποχωρούσε ελαφρώς στα 28.972. Έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 50% μέσα στον Δεκέμβριο, και οδεύει ολοταχώς για το μεγαλύτερο μηνιαίο κέρδος από τον Μάιο του 2019.

    “Το κλειδί σε αυτό το ράλι είναι ότι έχει διατηρηθεί για αρκετές εβδομάδες”, δήλωσε ο Matt Long, επικεφαλής της OSL στο Χονγκ Κονγκ.

    Το Bitcoin έχει τετραπλασιαστεί σε αξία φέτος εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας κορονοϊού, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Crypto Galaxy Bloomberg για τα μεγαλύτερα ψηφιακά νομίσματα σημειώνει άνοδο της τάξης του 280%. Άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ether καταγράφουν επίσης υψηλές αποδόσεις.

    Η τελευταία αύξηση των τιμών συνεχίζει να διχάζει εκείνους που βλέπουν τα κρυπτονομίσματα ως αντιστάθμιση έναντι της αδυναμίας του δολαρίου και του κινδύνου του πληθωρισμού, και όσων αμφισβητούν την εγκυρότητα του Bitcoin ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

    “Το Bitcoin είναι τώρα μια πραγματική εναλλακτική λύση”, δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής της Luno στη Σιγκαπούρη.

    Το τεράστιο ράλι του Δεκεμβρίου για το Bitcoin έχει έναν τεχνικό δείκτη, που δείχνει ότι το νόμισμα είναι “κοντά στην κορυφή”, δήλωσε ο Ayyar.

    Κανονιστικές αρχές

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέτος κατηγόρησε τη Ripple Labs και τα ανώτερα στελέχη της για παραπλάνηση επενδυτών για το XRP. Ενώ η Ripple σκοπεύει να αμφισβητήσει την κατηγορία στα δικαστήρια, η εξέλιξη αυτή, υπογραμμίζει την προοπτική αυστηρότερης εποπτείας των ψηφιακών στοιχείων.

    Το XRP έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 70% αυτόν τον μήνα με την Coinbase να ανακοινώνει σχέδια για αναστολή συναλλαγών πάνω στο συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα.

    Διαβάστε ακόμα:

    Bitcoin: Έξι λόγοι για τους οποίους βρίσκεται στα υψηλά του 2017 και μία προειδοποίηση

    Elon Musk: To ενδιαφέρον του δισεκατομμυριούχου για το bitcoin

     



    ΣΧΟΛΙΑ