• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Elon Musk: To ενδιαφέρον του δισεκατομμυριούχου για το bitcoin – Η ερώτηση μέσω twitter

    • Bloomberg
    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Το ενδιαφέρον του για τη δυνατότητα μετατροπής «μεγάλων συναλλαγών», που εγγράφονται στον ισολογισμό της Tesla, σε bitcoin εξέφρασε ο Elon Musk κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε μέσω twitter με τον Michael Saylor, ένθερμο υποστηρικτή του ψηφιακού νομίσματος.

    Σε μια σειρά από tweets, ο Saylor, διευθύνων σύμβουλος της Microstrategy, ενθάρρυνε τον δισεκατομμυριούχο CEO να μετατρέψει κεφάλαια της Tesla από αμερικανικά δολάρια σε bitcoin, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά, ότι μ’ αυτόν τον τρόπο “θα κάνει στους μετόχους της εταιρείας ένα δώρο 100 δισ. δολαρίων”.

    «Άλλες εταιρείες εισηγμένες στον δείκτη S&P 500 θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σου και με τον καιρό τα χρήματα αυτά θα αυξηθούν φτάνοντας στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια”, πρόσθεσε με ένα tweet o Saylor.

    Η ανταλλαγή των μηνυμάτων έλαβε χώρα αφότου ο Μusk δημοσίευσε μια εικόνα που δείχνει ότι έχει μπει σε πειρασμό με το Bitcoin, η αξία του οποίου έχει τριπλασιαστεί φέτος.

    «Είναι δυνατές τόσο μεγάλες συναλλαγές;», διερωτήθηκε με tweet του ο Μusk. Πολλοί άνθρωποι τον διαβεβαίωσαν ότι είναι, ανάμεσά τους και ο Saylor, ο οποίος είπε ότι είχε αγοράσει περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin και προσφέρθηκε να μοιραστεί τη «στρατηγική» του εκτός twitter.

    Η άνοδος του Bitcoin σε νέα υψηλά έχει ως αποτέλεσμα οι επενδυτές να διεκδικούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο του κρυπτονομίσματος – ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα το αγοράσουν σε υψηλή τιμή. Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα εκτινάχθηκε στα 23.000 δολάρια αυτή την εβδομάδα.

    Η Tesla, που από σήμερα θα περιλαμβάνεται στον δείκτη S&P 500, έχει οκταπλασιάσει φέτος την τιμή της. Τα κέρδη της αύξησαν αντίστοιχα την περιουσία του Musk με επιπλέον 140 δισ. δολάρια, στα 167 δισ. δολάρια, καθιστώντας τον το δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

    Elon Musk εναντίον Warren Buffett: Πώς η Tesla απειλεί την Berkshire Hathaway

    Έλον Μασκ: Έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άντρας στον κόσμο – Ξεπέρασε τον πλούτο του Μπιλ Γκέιτς

    SpaceX: Εξερράγη κατά την προσγείωσή του το διαστημόπλοιο του Ελον Μασκ (video)

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ