• Cryptocurrencies

    Cardano: Ποιο είναι το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου με ετήσια απόδοση 1.400%

    • Bloomberg


    Ένα ελάχιστα γνωστό ψηφιακό νόμισμα που συνδέεται με το blockchain Cardano, μόλις αναδείχθηκε στο τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

    Πρόκειται για το λεγόμενο ADA, η τιμή του οποίου εκτινάχθηκε κατά περίπου 50% την περασμένη εβδομάδα, καθώς αυξάνεται η αισιοδοξία ότι νέες τεχνολογικές βελτιώσεις θα επιτρέψουν την ανάπτυξη smart contracts από την Cardano, στις 12 Σεπτεμβρίου, που ήταν ο αρχικός στόχος.

    Το blockchain θα μπορεί να προσφέρει προσοδοφόρες υπηρεσίες όπως το DeFi (αποκεντρωμένη χρηματοδότηση), όπου επί του παρόντος κυριαρχεί το Ethereum.

    Το ανοδικό ράλι προκάλεσε σκεπτικισμό σε ορισμένα μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας, καθώς το κρυπτονόμισμα ADA έχει πλέον αγοραία αξία άνω των 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων – μεγαλύτερη από όλα τα άλλα ψηφιακά νομίσματα, εκτός από το Bitcoin και το Ether, σύμφωνα με την  CoinGecko.

    «Οι λάτρεις του Cardano περίμεναν –κάποιοι με ανυπομονησία–  ορισμένες ειδήσεις σχετικά με τα έξυπνα συμβόλαια», δήλωσε ο Antoni Trenchev, διευθυντής και συνιδρυτής της Nexo.

    Το άλμα άνω του 1.400% που σημείωσε το ADA τo προηγούμενο έτος, ξεπερνά τις αποδόσεις τόσο του Bitcoin όσο και του Ether.

    Relative strength index suggests crypto gauge overbought after rally

    «Οι περισσότεροι άνθρωποι εκτός της αγοράς crypto, δεν έχουν καν ακούσει για το Cardano – ωστόσο είναι εδώ με τεράστια κεφαλαιοποίηση” που ξεπερνά αρκετές μετοχές του δείκτη S&P 500, είπε ο Trenchev.

    Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση -ή DeFi- μεταφέρει οικονομικές λειτουργίες σε ψηφιακές πλατφόρμες, επιτρέποντας στους ανθρώπους να κάνουν κινήσεις όπως να δανείζονται κεφάλαια ή να κερδίζουν τόκους στους λογαριασμούς ταμιευτηρίου, χωρίς να χρειάζονται παραδοσιακοί μεσάζοντες όπως οι τράπεζες.

    Τα πρόσφατα ανοδικά ράλι στα Bitcoin, Ether, ADA και άλλα tokens, βοήθησαν την αγορά crypto να ξεπεράσει τα 2 τρισ. δολάρια σε αξία το προηγούμενο σαββατοκύριακο, για πρώτη φορά από τον Μάιο.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ