• Cryptocurrencies

    Chedi Andermatt: Το πολυτελές ξενοδοχείο του δισεκατομμυριούχου Samih Sawiris στο κλαμπ των κρυπτονομισμάτων

    • Bloomberg

    Samih Sawiris πηγή: lusticabay.com


    Το Chedi Andermatt, το πολυτελές ξενοδοχείο συμφερόντων του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Samih Sawiris, δήλωσε ότι θα επιτρέψει στους επισκέπτες να πληρώνουν με κρυπτονομίσματα για τη διαμονή τους στις ελβετικές Άλπεις.

    Το ξενοδοχείο θα αποδέχεται τόσο το Bitcoin όσο και το Ethereum και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει και άλλα κρυπτονομίσματα στο μέλλον, ανέφερε σε δήλωσή του.

    Μια κορυφαία σουίτα στο πεντάστερο Chedi Andermatt, περίπου 110 χιλιόμετρα (70 μίλια) με το αυτοκίνητο από τη Ζυρίχη, κοστίζει χιλιάδες δολάρια ανά διανυκτέρευση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

    Το θέρετρο άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο να δέχεται tokens ως επιλογή πληρωμής πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, αλλά περίμενε μέχρι να διασφαλίσει ότι οι συναλλαγές θα ήταν ασφαλείς και οι διακυμάνσεις των τιμών θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

    Συνεργάζεται με τον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών Worldline, καθώς και τον ελβετικό πάροχο υπηρεσιών crypto Bitcoin Suisse. Οι πληρωμές με κρυπτονόμισμα θα μετατρέπονται αμέσως σε ελβετικά φράγκα μόλις κατατεθούν, ανέφερε το ξενοδοχείο.

    Πληρωμές φόρων με Bitcoin

    Η δημοτικότητα των crypto έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, παρά το γεγονός ότι οι αποτιμήσεις των ψηφιακών νομισμάτων σημειώνουν έντονες διακυμάνσεις και η καθημερινή τους χρήση ως μέσο πληρωμών εξακολουθεί να αποτελεί μία πρόκληση.

    Το Chedi άνοιξε το 2013, στο πλαίσιο της ανακατασκευής του χωριού Andermatt υπό την επίβλεψη του Sawiris, με στόχο να ξαναποκτήσει τη δυναμική του το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής. Ο Sawiris, η περιουσία του οποίου προέρχεται από την αιγυπτιακή αγορά ακινήτων, συνεργάστηκε με άλλους επενδυτές για να δαπανήσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια προκειμένου να αναβιώσει την περιοχή.

    «Κάνουμε μια ξεκάθαρη δήλωση στους επισκέπτες του ξενοδοχείου μας, ότι είμαστε ανοιχτοί σε νέες τεχνολογίες και ταυτόχρονα προσφέρουμε μια νέα εμπειρία πληρωμής ως πρόσθετη υπηρεσία», δήλωσε ο Jean-Yves Blatt, γενικός διευθυντής του Chedi.

    Η Ελβετία ήταν μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό τα κρυπτονομίσματα. Το καντόνι Τσουγκ, γνωστό για τους χαμηλούς εταιρικούς φόρους, που αποτελεί την έδρα των traders εμπορευμάτων, δήλωσε πέρυσι ότι θα αρχίσει να αποδέχεται το Bitcoin ως μέσω πληρωμής των φόρων.

    Επίσης, αποτελεί κόμβο για εταιρείες κρυπτονομισμάτων, και δέχτηκε το Bitcoin ως πληρωμή για ορισμένες υπηρεσίες από το 2016, εμπνέοντας και το χιονοδρομικό θέρετρο του Ζερμάτ να πράξει το ίδιο.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ