ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανοδικά κινήθηκαν για το σύνολο του Οκτώβριου, οι τιμές του χρυσού, παρά την πτώση κατά 0,5% την τελευταία ημέρα του μήνα, κλείνοντας στα $3.982,20 ανά ουγγιά.
Ο χρυσός κατέγραψε στο Comex τον τρίτο συνεχόμενο ανοδικό μήνα, κλείνοντας τον Οκτώβριο με συνολική άνοδο 3,7%. Από την αρχή του έτους ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο της τάξης του 51%.
Σύμφωνα με την έκθεση του World Gold Council, οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να αυξάνουν τα αποθέματά τους, προσθέτοντας 220 τόνους στο 3ο τρίμηνο, αύξηση 28% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο, αν και η συνολική αγοραστική δραστηριότητα από την αρχή του έτους φτάνει τους 634 τόνους, λιγότερο από τους 724 τόνους την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Η αύξηση αυτή συνέβαλε στο μεγαλύτερο καθαρό κέρδος τριών μηνών στην ιστορία του Comex για χρυσό, με το συμβόλαιο Νοεμβρίου να κερδίζει $141,40 ανά ουγκιά τον Οκτώβριο.
Διαβάστε επίσης
Πανος Ξενοκωστας: Πρόταση της ΕΕΝ για Ελληνικά Πολεμικά πλοία στο πρόγραμμα SAFE
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Κωστής Χατζηδάκης και η αόρατη ψηφιακή γραφειοκρατία
- Πόσο τζίρο κόστισε στη General Mills η διακοπή παραγωγής των ζυμών Pillsbury στην Ελλάδα
- Οι δέκα πιο ακριβές τσάντες στον κόσμο με την κορυφαία να αγγίζει τα 3,8 εκατομμύρια
- Γιατί μπήκε ο Μαρινάκης στην Stages Network, το στοίχημα Μελισσανίδη, το παρασκήνιο με την Κίμπερλι και την Vogue Greece, 3ος κύκλος για τις «Σέρρες» και τα «γαλλικά» του Λιάγκα