• Cryptocurrencies

    Πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ στην Binance από την Ολλανδία

    • NewsRoom

    Zhao Changpeng, CEO της εταιρείας κρυπτονομισμάτων Binance


    Παράνομη δραστηριότητα από το 2020 εντόπισε η κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας στο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, το Binance, επιβάλλοντάς του πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ.

    Το πιο αυστηρό πρόστιμο, κατηγορίας 3, επιβλήθηκε στην εταιρεία crypto, λόγω της σοβαρότητας και του βαθμού υπαιτιότητας της μη συμμόρφωσης, ανέφερε η De Nederlandsche Bank (DNB) σε δήλωσή της. Πρακτικά η εταιρεία δεν είχε εγγραφεί στην τράπεζα, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλει φόρους.

    Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας, το πρόστιμο είναι ανάλογο της ευρείας βάσης πελατών που εξυπηρετούσε η Binance  στη χώρα με ημερήσιους όγκους συναλλαγών της τάξης των 15,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη CoinGecko.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η Binance λειτουργεί εκτός κανόνων των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται, αν και τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να «αφήσει πίσω» της τις κακές σχέσεις που είχε με αρχές των χωρών αυτών.

    Οι δικηγόροι της εταιρείας υπέβαλαν έφεση κατά του προστίμου, αν και η εταιρεία σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Δεν συμμεριζόμαστε την ίδια άποψη για κάθε πτυχή της απόφασης, σεβόμαστε όμως βαθύτατα την εξουσία και τον επαγγελματισμό των ολλανδικών ρυθμιστικών αρχών να επιβάλλουν τους κανονισμούς όπως τους αρμόζει».

    Διαβάστε επίσης:

    Changpeng Zhao: Ο crypto billionaire που έχασε σε λίγους μήνες πάνω από 85 δις δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ