• Cryptocurrencies

    Binance: Tο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto παγκοσμίως αρνείται να μπλοκάρει τους λογαριασμούς των Ρώσων

    • Newsroom
    Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance

    Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance


    Το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, αρνείται να μπλοκάρει τους ρωσικούς λογαριασμούς μετά το σχετικό αίτημα της Ουκρανίας.

    «Δεν πρόκειται να παγώσουμε μονομερώς εκατομμύρια λογαριασμούς αθώων χρηστών», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος του Binance.

    «Τα κρυπτονομίσματα έχουν σκοπό να παρέχουν μεγαλύτερη οικονομική ελευθερία στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το να αποφασίσουμε μονομερώς να απαγορεύσουμε την πρόσβαση τους στα ψηφιακά τους νομίσματα θα ήταν αντίθετο με τον λόγο ύπαρξης των crypto», τόνισε.

    Την Κυριακή, ο Mykhailo Fedorov, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, ζήτησε από τα μεγάλα χρηματιστήρια crypto να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς των Ρώσων χρηστών.

    Η Binance είπε ότι «λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την εφαρμογή μέτρων εναντίον εκείνων που τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον αντίκτυπο σε αθώους χρήστες».

    «Εάν η διεθνής κοινότητα διευρύνει περαιτέρω αυτές τις κυρώσεις, θα τις εφαρμόσουμε επίσης επιθετικά», πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

    Η Binance είπε ότι θα μπλοκάρει τους λογαριασμούς οποιουδήποτε ατόμου περιλαμβάνεται στις λίστες κυρώσεων, «διασφαλίζοντας ότι όλες οι κυρώσεις εκπληρώνονται πλήρως».

    Το CNBC επικοινώνησε επίσης με άλλα μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων ρωτώντας αν θα παγώσουν τους λογαριασμούς Ρώσων χρηστών, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

    Ο Jesse Powell, Διευθύνων Σύμβουλος του Kraken, ενός άλλου σημαντικού  χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων, δήλωσε στο Twitter τη Δευτέρα ότι η εταιρεία «δεν μπορεί να παγώσει τους λογαριασμούς των Ρώσων πελατών χωρίς νομική απαίτηση να το πράξει».

    Διαβάστε ακόμη:

    Με απώλειες κοντά στο 2% Dax και CAC 40 – Καταρρέουν τα αμερικανικά futures – Παγώνει τις πωλήσεις τίτλων η Ρωσία



    ΣΧΟΛΙΑ