ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συναλλαγές σε πάνω από 100 κατηγορίες κρυπτονομισμάτων, αναμένεται να επιτρέψει σύντομα στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις η PayPal.
Σύμφωνα με την εταιρεία fintech, η επιλογή θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες εβδομάδες και θα επιτρέπει στους εμπόρους να δέχονται κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin, Ethereum, USDT της Tether και USDC της Circle, από ψηφιακά πορτοφόλια όπως Coinbase, OKX, Phantom, MetaMask και Exodus.
Τη στιγμή που ένας καταναλωτής πληρώνει με κρυπτονομίσματα, τα χρήματα θα μετατρέπονται αυτόματα σε fiat νομίσματα όπως δολάριο και ευρώ ή σε stablecoin PYUSD της PayPal για κατάθεση στον λογαριασμό του εμπόρου.
«Υπάρχουν παγκοσμίως 650 εκατομμύρια χρήστες που συμμετέχουν στην αγορά κρυπτονομισμάτων ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο Φράνκ Κέλερ (Frank Keller), επικεφαλής στο τμήμα Large Enterprise & Merchant της PayPal, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
«Θέλαμε να δώσουμε στις μικρές επιχειρήσεις πρόσβαση σε αυτή την πελατειακή βάση που αναπτύσσεται», συνέχισε.
Για τις μικρές επιχειρήσεις που δέχονται πληρωμές από αγοραστές στο εξωτερικό, οι σχετικές χρεώσεις μπορεί να υπερβούν το 10%, δήλωσε ο Keller.
Επίσης, «μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να διευθετηθεί μια συναλλαγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως αναφέρει η PayPal, οι συναλλαγές «Pay with Crypto» διευθετούνται άμεσα με αρχικό κόστος 0,99% ανά συναλλαγή.
Οι επιχειρήσεις που επιλέγουν να μετατρέψουν τα κεφάλαιά τους σε PYUSD, μπορούν να κερδίσουν περίπου 4% από αυτό το υπόλοιπο.
«Η υπηρεσία βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, αλλά είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα εξελίσσεται», δήλωσε ο Keller, αναφερόμενος στη ζήτηση των καταναλωτών για πληρωμές με κρυπτονομίσματα.
«Και όταν δημιουργείται η δυνατότητα από την PayPal, εμπνέει εμπιστοσύνη», πρόσθεσε.
Να σημειωθεί ότι ο Keller αντικαθιστά τον Χοσέ Φερνάντεζ ντα Πόντε (Jose Fernandez da Ponte), τον πρώην γενικό διευθυντή blockchain, κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών νομισμάτων της PayPal, ο οποίος αποχώρησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Στο μέλλον, ο στόχος της PayPal είναι να συνεχίσει να ενσωματώνει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και το blockchain πιο βαθιά στην ανοικτή πλατφόρμα της.
«Θέλουμε να φανεί ότι επενδύουμε μακροπρόθεσμα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο Keller.
«Επιθυμούμε επίσης να αναπτυχθούμε περισσότερο, και για να γίνει αυτό πραγματικότητα, πρέπει να προσεγγίσουμε το επόμενο στάδιο. Εγώ ανέλαβα να ενσωματώσω τη νέα δυνατότητα στον πυρήνα των συστημάτων πληρωμών μας», συμπλήρωσε.
Διαβάστε επίσης:
LG: Βουτιά στα κέρδη β’ τριμήνου λόγω αυξημένων δαπανών και εμπορικών πιέσεων
Γερμανία: «Πρόκληση» οι δασμοί των ΗΠΑ – Απαισιοδοξία στις επιχειρήσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αναλυτές για Metlen: Ισχυρό το β’ εξάμηνο- ΑΠΕ και ενέργεια ωθούν την κερδοφορία
- Γιατί πήγε στο Μαξίμου ο CEO ενός κολοσσού της Υγείας – Η Ελλάδα στο ραντάρ ξένων εταιρειών για επενδύσεις
- Χάρης Αντωνίου: Τις επενδύσεις 1 με 2 τρισ. δολάρια για την ανανέωση των ελληνόκτητων ποντοπόρων πλοίων να προσπαθήσουμε να τις περάσουμε μέσα από το ΑΕΠ της Ελλάδας
- Patrico στην Πάρο: Επανερμηνεύοντας τη μνήμη του τόπου
