• Cryptocurrencies

    Nomura: Προσφέρει πίτσα και ζυμαρικά με πληρωμή σε κρυπτονομίσματα

    • Bloomberg
    Nomura: Προσφέρει πίτσα και ζυμαρικά με πληρωμή σε κρυπτονομίσματα


    Η Nomura, η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή της Ιαπωνίας άρχισε να προσφέρει συνδρομές για μια ιταλική υπηρεσία παράδοσης υψηλής ποιότητας τροφίμων, όπου οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν κρυπτονομίσματα για να αγοράσουν γκουρμέ φαγητό.

    Μια θυγατρική της Nomura Holdings, ξεκίνησε την Τετάρτη να πουλάει tokens, που υπάρχουν στο blockchain, για τέσσερα ακριβά πακέτα φαγητού ετησίως, από τον Masayuki Okuda, έναν βραβευμένο Ιάπωνα σεφ, διάσημο για τη χρήση παραδοσιακών τοπικών συστατικών όπως μοσχάρι που τρέφεται με ελιές.

    Στις επιλογές για delivery περιλαμβάνονται ραβιόλια κολοκύθας, τορτελίνια καλαμποκιού και κοτόπουλου και πίτσα με σπαράγγι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της υπηρεσίας. Οι κάτοχοι των κρυπτονομισμάτων θα μπορούν να τα ανταλλάσσουν από το επόμενο έτος, σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια.

    Η ετήσια συνδρομή κοστίζει 60.000 γιεν (546 δολάρια), πέρα ​​από την αρχική εγγραφή συμμετοχής των 3.000 γιεν. Ο σεφ Okuda, ο οποίος φέρεται να υπήρξε σύμβουλος για το μενού στο δείπνο των χρηματοοικονομικών στελεχών που συγκεντρώθηκαν στο Νταβός το 2012 και έχει δύο εστιατόρια στο Τόκιο, θα χρησιμοποιεί παραδοσιακά υλικά που καλλιεργούνται στο Χοκάιντο.

    H βιομηχανία των tokens παραμένει σε αρχικό στάδιο στην Ιαπωνία, αν και η Nomura αναμένει ότι θα αναπτυχθεί καθώς η αγορά γίνεται σταδιακά ευρύτερα αποδεκτή.

    Είναι ένας τομέας της ακμάζουσας αγοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που δέχτηκε κριτική τα τελευταία χρόνια για τους κινδύνους του, ενώ οι υποστηρικτές λένε ότι προσφέρει στις εταιρείες τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν χρήματα με χαμηλό κόστος και να παρακολουθούν εύκολα την ιδιοκτησία τους.

    Η Nomura επεκτείνει την πλατφόρμα ibet, την οποία κατέχει από κοινού με άλλες εταιρείες, με tokens για περιουσιακά στοιχεία, όπως εταιρικά ομόλογα και ακίνητα, που προσφέρονται επίσης στην Ιαπωνία.

    Πέρυσι η εταιρεία πραγματοποίησε ένα πιλοτικό έργο που περιλάμβανε την πώληση tokens που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να συμμετάσχουν σε ένα project παραγωγής σούπας με σπαράγγια που καλλιεργούνται από τη θυγατρική της, Nomura Farm Hokkaido Co.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ