• Cryptocurrencies

    «Κόλαση» στην αγορά κρυπτονομισμάτων: Κάτω από τα 8.000 δολάρια το Bitcoin

    • NewsRoom


    Πάνω από 100 δισ. δολάρια έκαναν… φτερά από την παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων μέσα σε μόλις 24 ώρες, την Παρασκευή, καθώς η ανησυχία για την επιβολή αυστηρότερου ρυθμιστικού πλαισίου και οι φόβοι για χειραγώγηση της τιμής του Bitcoin διώχνουν τους επενδυτές μακριά από την αγορά.

    Η συνολική κεφαλαιοποίηση ή αξία όλων των κρυπτονομισμάτων που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε κυκλοφορία βρισκόταν νωρίς το πρωί στα 405.241.490.138 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Coinmarketcap.com, που λαμβάνει υπόψη τις τιμές των ψηφιακών νομισμάτων σε διάφορα βασικά ανταλλακτήρια. Το ποσό αυτό συνεπάγεται πτώση της τάξης των 112,6 δισ. δολαρίων σε σχέση με την προηγούμενη μέρα.

    Οι μαζικές ρευστοποιήσεις είχαν ως αποτέλεσμα η τιμή του bitcoin να υποχωρήσει, την Πέμπτη, κάτω από το επίπεδο των 9.000 δολαρίων, και μία μέρα μετά, την Παρασκευή, κάτω και από τα 8.000 δολάρια. Σημαντικές απώλειες κατέγραφε επίσης το Ethereum, όπως και το Ripple.

    Σημαντικό ρόλο στην πτώση των κρυπτονομισμάτων παίζουν οι αρνητικές ειδήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

    Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών της Ινδίας δήλωσε ότι η χώρα του θέλει να εξαλείψει τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων σε εγκληματικές δραστηριότητες, προαναγγέλλοντας, ουσιαστικά, τη θέσπιση αυστηρότερου ρυθμιστικού πλαισίου για τη συγκεκριμένη αγορά.

    Την ίδια ώρα, οι New York Times ανέφεραν ότι όλο και περισσότεροι επενδυτές στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων φοβούνται ότι η τιμή του Bitcoin και άλλων ψηφιακών νομισμάτων «διογκώθηκε» τεχνητά από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitfinex.

    Και, επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα, το ιαπωνικό ανταλλακτήριο Coincheck έπεσε θύμα χάκερ, που έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 500 εκατ. δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μήνας του τρόμου για το Bitcoin ο Ιανουάριος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρουμπινί: Είναι βλάκες όσοι πιστεύουν στο Bitcoin

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το bitcoin μπορεί να διαιρεθεί έως 50 φορές μέσα στο 2018!



    ΣΧΟΛΙΑ