• Cryptocurrencies

    H Wall Street δείχνει την έξοδο κινδύνου στους πιστωτές των πτωχευμένων κρυπτοτραπεζών

    • Bloomberg
    Vladimir Jelisavcic, διευθυντής και ιδρυτής της Cherokee Acquisition

    Vladimir Jelisavcic, διευθυντής και ιδρυτής της Cherokee Acquisition


    «Πουλήστε τα δικαιώματά σας στα crypto στο 75% της αξίας τους κι αφήστε τη Wall Street να ανησυχεί για τα υπόλοιπα», είναι το μήνυμα των traders που εξειδικεύονται στη διαμεσολάβηση και  έχουν προσεγγίσει τους επενδυτές πτωχευμένων δανειστών κρυπτονομισμάτων.

    Τις προηγούμενες εβδομάδες, ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, όπως Voyager και Celsius πάγωσαν τις αναλήψεις και στη συνέχεια κήρυξαν πτώχευση, αφήνοντας στο σκοτάδι εκατομμύρια επενδυτές, σχετικά με την τύχη των χρημάτων τους.

    Σε αυτή την εξέλιξη είδαν μια πολύ καλή ευκαιρία κάποιοι traders που ασχολούνται με πτωχεύσεις εταιρειών και υποχρεώσεις αφερέγγυων επιχειρήσεων.

    Προσφέρουν, λοιπόν γρήγορες πληρωμές σε πελάτες που είτε δεν θέλουν είτε δεν έχουν την πολυτέλεια να πληρώσουν. Φυσικά, το αντίτιμο είναι μια σημαντική έκπτωση στην αρχική αξία.

    «Πολλοί πιστωτές εξακολουθούν να είναι σε κατάσταση σοκ επειδή η Voyager και η Celsius κήρυξαν πτώχευση και δεν έχουν πρόσβαση στα νομίσματά τους», δήλωσε ο Vladimir Jelisavcic, διευθυντής και ιδρυτής της Cherokee Acquisition, μιας εταιρείας διαμεσολάβησης. «Δεν υπάρχει ενημέρωση για το ποια θα είναι η αξία των λογαριασμών τους ή πότε μπορεί να γίνουν διανομές και πολλοί πιστωτές απλά θέλουν μετρητά τώρα».

    Η Xclaim, μια διαδικτυακή αγορά για αξιώσεις ύστερα από πτώχευση, είδε περίπου 500 πιστωτές από Celsius και  Voyager να εγγράφονται τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Andrew Glantz, διευθυντή της εταιρείας.

    Οι προσφορές αγορών στο Xclaim κυμαίνονται από 10 σεντς έως 90 σεντς για το δολάριο, ανάλογα με τη φύση του χρέους και την πλατφόρμα με την οποία συνδέεται.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η Celsius είχε περίπου 300.000 χρήστες, ενώ το Voyager μετρά περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

    Διαβάστε επίσης:

    Novogratz: Υπερδιπλάσιες ζημιές και απώλειες 40% στην αξία των assets που διαχειρίζεται ο δισεκατομμυριούχος λάτρης των crypto



    ΣΧΟΛΙΑ