• Cryptocurrencies

    Νουριέλ Ρουμπινί: Απάτη τα crypto-Δίωξη σε όσους celebrities τα προωθούν

    • NewsRoom
    Rubini

    Nuriel Rubini (Nouriel Roubini) Οικονομολόγος


    Στη σκιά των αποκαλύψεων για απάτες και παράνομες προωθήσεις από celebrities, ο γνωστός οικονομολόγος με το ψευδώνυμο Dr Doom, Νουριέλ Ρουμπινί επιτέθηκε στα κρυπτονομίσματα.

    Με αφορμή το πρόστιμο στη διάσημη τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν αξίας 1,2 εκατ. ευρώ για παράνομη προώθηση μέσω Instagram ενός crypto προϊόντος, χωρίς να ενημερώσει τους ακολούθους της ότι πρόκειται για πληρωμένη διαφήμιση, ο Ρουμπινί ανέφερε:

    «Εκατοντάδες celebrities επωφελήθηκαν σημαντικά από τη προώθηση σε coins και απάτες κρυπτογράφησης. Τα πρόστιμα είναι μία πολύ ήπια αντίδραση. Θα πρέπει να διωχθούν».

    Αντίστοιχη αντίδραση είχε και στην είδηση ότι ο ιδρυτής της Celsius, της κρυπτο-τράπεζας που χρεοκόπησε αφήνοντας στο «κενό» τους πελάτες της και τις καταθέσεις τους, απέσυρε 10 εκατ. δολάρια από το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων πριν αυτό χρεοκοπήσει.

    «Άλλη μία εγκληματική κρύπτο-απάτη από έναν απατεώνα. Μίλησα μαζί του μια φορά σε μία εκδήλωση κρυπτογράφησης και έλεγε χαζομάρες. Τα crypto είναι η μεγαλύτερη απάτη στην οικονομική ιστορία!».

    Σύμφωνα με τον Ρουμπινί «η πραγματική τους αξία δεν είναι μηδενική, αλλά αρνητική, εάν συνυπολογιστεί το περιβαλλοντικό κόστος της εξόρυξης και του trading κρυπτονομισμάτων».

    Διαβάστε επίσης:

    Το bitcoin γίνεται όλο και πιο ενεργειακά επιβαρυντικό – Γιατί καταναλώνει περισσότερο ρεύμα από όσο όλη η Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ