• Cryptocurrencies

    Έρευνα Bank of America: To Bitcoin εξακολουθεί να θεωρείται “φούσκα” παρά την βουτιά του Μαΐου κατά 35%

    • Bloomberg
    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία

    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία


    Η άποψη ότι το Bitcoin αποτελεί σήμα κατατεθέν της κερδοσκοπίας και εξακολουθεί να θεωρείται “φούσκα” παραμένει έντονη, παρά την πτώση του κρυπτονομίσματος κατά 35% τον περασμένο μήνα.

    Περίπου το 80% των διαχειριστών κεφαλαίων που πήραν μέρος σε έρευνα της Bank of America, χαρακτήρισε την αγορά “φούσκα”, έναντι ποσοστού 75% τον Μάιο. Η δημοσκόπηση, η οποία αποτυπώνει την άποψη 207 επενδυτών με περιουσιακά στοιχεία ύψους 645 δισ. δολαρίων, ανέφερε ότι το Bitcoin αποτελεί το δεύτερο  δημοφιλέστερο περιουσιακό στοιχείο μετά από τα εμπορεύματα.

    Τα αποτελέσματα αποτυπώνουν τον σκεπτικισμό που επικρατεί μεταξύ ορισμένων επαγγελματιών διαχειριστών κεφαλαίων, σχετικά με το εάν η αγορά crypto αποτελεί μια βιώσιμη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, δεδομένης της υπερβολικής αστάθειας της και της αβεβαιότητας σχετικά με την επιβολή ρυθμιστικών κανόνων.

    Οι φόβοι περί φούσκας δεν είναι καινούργιοι για τα κρυπτονομίσματα και πολλοί επενδυτές έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την τοποθέτηση τους σε ένα περιουσιακό στοιχείο που δεν στηρίζεται σε θεμελιώδη.

    Παρόλο που οι τιμές έχουν υποχωρήσει, οι επενδυτικές τράπεζες εξακολουθούν να αγκαλιάζουν την αναδυόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Η Goldman Sachs δήλωσε ότι σχεδιάζει να διαθέσει παράγωγα συνδεδεμένα με το Ethereum σε πελάτες της και η Cowen Inc. σχεδιάζει να προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης «θεσμικού επιπέδου» για κρυπτονομίσματα.

    Ώθηση στις τιμές αυτή την εβδομάδα έδωσε και η δήλωση του βετεράνου διαχειριστή hedge fund Paul Tudor Jones, ο οποίος επανέλαβε την άποψή του ότι το Bitcoin είναι καλό για αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού.

    «Μου αρέσει το Bitcoin ως μέσο διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου», είπε ο Tudor Jones της Tudor Investment σε συνέντευξή του στο CNBC. «Όλοι με ρωτούν τι πρέπει να κάνουν με τα Bitcoin τους; Το μόνο πράγμα που ξέρω σίγουρα, είναι ότι θέλω 5% σε χρυσό, 5% σε Bitcoin, 5% σε μετρητά, 5% σε εμπορεύματα”.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Ελ Σαλβαδόρ γίνεται η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει το bitcoin ως νόμιμο χρήμα

    ΔΝΤ: Η αναγνώριση του Bitcoin ως επίσημο νόμισμα από το Ελ Σαλβαδόρ εγείρει οικονομικά και νομικά θέματα

    Bitcoin: Προειδοποιήσεις της JPMorgan για τις προοπτικές του κρυπτονομίσματος, παρά την άνοδο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ